Рецепт Капуста хрустка на зиму фото

Капуста хрустка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 дн. 0 г. 0 хв.

У деяких господинь не виходить капуста хрустка на зиму. Якщо ви теж стикалися з такими проблемами, То пропоную поглянути на цей рецепт.

Опис приготування:

Капуста хрустка на зиму виходить неймовірно смачною. Вона буде готова вже через 2 дня, а зберігатися може досить довго. Спробуйте, це дійсно простий і ефективний рецепт!

  • Капуста - 3-4 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
капуста хрустка на зиму - фото крок 1
1. Рецепт приготування капусти хрусткою на зиму слід почати з розсолу. Для цього необхідно всипати сіль в каструлю, залити близько 2 літрів води і довести до кипіння.
капуста хрустка на зиму - фото крок 2
2. В цей час нашаткувати капусту. Швидше вийде, якщо використовувати спеціальну шатківницю, але можна обійтися і ножем.
капуста хрустка на зиму - фото крок 3
3. Капусту викласти в більшу ємність і залити остившім розсолом. Залишити на 10-15 хвилин.
капуста хрустка на зиму - фото крок 4
4. У цей час вимити, очистити і нашаткувати моркву (можна натерти на крупній тертці). Розсіл з капусти акуратно злити і додати до неї морква. Можна додати улюблені спеції.
капуста хрустка на зиму - фото крок 5
5. Капусту відправити в банку, щільно утрамбувати її. Краще не заповнювати банку до верху, щоб розсіл не переливалася.
капуста хрустка на зиму - фото крок 6
6. Тепер дати капусті постояти 2 дня. Періодично необхідно робити там невеликі поглиблення, щоб давати вихід утворився газу. Через 2 дня злити з капусти розсіл, додати в нього цукор і відправити назад в банку. Вже через добу капуста хрустка на зиму в домашніх умовах буде готова до вживання (для проби, так би язикати). Тепер її можна розкласти по банках, щільно накрити кришкою і відправити в прохолодне місце.

Схожі рецепти