Рецепт Квашена капуста хрустка фото

Квашена капуста хрустка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення, Кисле

Іноді так хочеться квашеної капусти! звичайно, можна купити. А можна приготувати хрустку квашену капусту самостійно, при чому через добу вона вже буде готова до вживання! Ось мій диво-рецепт.

Інгредієнти для цього простого рецепту приготування квашеної хрусткою капусти розраховані на одну трилітрову банку. Цей рецепт відмінно підходить для тих, хто не любить довго чекати. Капуста виходить біла, хрустка, з приємним солодким присмаком.

Отже, як приготувати квашену хрустку капусту за добу?

1. Капусту очистіть від пошкоджених листя, розріжте на чотири частини і дрібно наріжте. Перекладіть у велику миску.

2. Морква очистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до капусти і перемішайте.

3. До нашінкованним капусті і морквині додайте спеції на свій смак - чорний і запашний перець, koriandr, butonchiki Gvozdik. Ще раз перемішайте. Капусту з морквою гарненько пам'ятаєте руками.

4. Капусту переложите в трехлитровую банку, злегка утрамбовуючи.

5. Приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром. Влийте оцет (будьте уважні - оцет шипить! ) і знову закип'ятіть.

6. Готовий гарячий розсіл влийте в капусту. На добу залиште настоюватися при кімнатній температурі. Вранці прибирайте в холодильник, а на обід вже можете їсти!

Квашена хрустка капуста готова!

Смачного!

  • Капуста білокачанна - 2 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Оцет 9-проц. - 1 Склянка
  • Вода - 1 літр
  • Перець чорний горошком - - За смаком
  • Перець запашний горошком - - За смаком
  • Гвоздика - - За смаком
  • Koriandr - - За смаком
Інгредієнти для цього простого рецепту приготування квашеної хрусткою капусти розраховані на одну трилітрову банку. Цей рецепт відмінно підходить для тих, хто не любить довго чекати. Капуста виходить біла, хрустка, з приємним солодким присмаком.

Отже, як приготувати квашену хрустку капусту за добу?

1. Капусту очистіть від пошкоджених листя, розріжте на чотири частини і дрібно наріжте. Перекладіть у велику миску.

2. Морква очистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до капусти і перемішайте.

3. До нашінкованним капусті і морквині додайте спеції на свій смак - чорний і запашний перець, koriandr, butonchiki Gvozdik. Ще раз перемішайте. Капусту з морквою гарненько пам'ятаєте руками.

4. Капусту переложите в трехлитровую банку, злегка утрамбовуючи.

5. Приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром. Влийте оцет (будьте уважні - оцет шипить! ) і знову закип'ятіть.

6. Готовий гарячий розсіл влийте в капусту. На добу залиште настоюватися при кімнатній температурі. Вранці прибирайте в холодильник, а на обід вже можете їсти!

Квашена хрустка капуста готова!

Смачного!

Схожі рецепти