Квашена капуста хрустка
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться квашеної капусти! звичайно, можна купити. А можна приготувати хрустку квашену капусту самостійно, при чому через добу вона вже буде готова до вживання! Ось мій диво-рецепт.
Інгредієнти для цього простого рецепту приготування квашеної хрусткою капусти розраховані на одну трилітрову банку. Цей рецепт відмінно підходить для тих, хто не любить довго чекати. Капуста виходить біла, хрустка, з приємним солодким присмаком.
Отже, як приготувати квашену хрустку капусту за добу?
1. Капусту очистіть від пошкоджених листя, розріжте на чотири частини і дрібно наріжте. Перекладіть у велику миску.
2. Морква очистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до капусти і перемішайте.
3. До нашінкованним капусті і морквині додайте спеції на свій смак - чорний і запашний перець, koriandr, butonchiki Gvozdik. Ще раз перемішайте. Капусту з морквою гарненько пам'ятаєте руками.
4. Капусту переложите в трехлитровую банку, злегка утрамбовуючи.
5. Приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром. Влийте оцет (будьте уважні - оцет шипить! ) і знову закип'ятіть.
6. Готовий гарячий розсіл влийте в капусту. На добу залиште настоюватися при кімнатній температурі. Вранці прибирайте в холодильник, а на обід вже можете їсти!
Квашена хрустка капуста готова!
Смачного!
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет 9-проц. - 1 Склянка
- Вода - 1 літр
- Перець чорний горошком - - За смаком
- Перець запашний горошком - - За смаком
- Гвоздика - - За смаком
- Koriandr - - За смаком
Отже, як приготувати квашену хрустку капусту за добу?
1. Капусту очистіть від пошкоджених листя, розріжте на чотири частини і дрібно наріжте. Перекладіть у велику миску.
2. Морква очистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до капусти і перемішайте.
3. До нашінкованним капусті і морквині додайте спеції на свій смак - чорний і запашний перець, koriandr, butonchiki Gvozdik. Ще раз перемішайте. Капусту з морквою гарненько пам'ятаєте руками.
4. Капусту переложите в трехлитровую банку, злегка утрамбовуючи.
5. Приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром. Влийте оцет (будьте уважні - оцет шипить! ) і знову закип'ятіть.
6. Готовий гарячий розсіл влийте в капусту. На добу залиште настоюватися при кімнатній температурі. Вранці прибирайте в холодильник, а на обід вже можете їсти!
Квашена хрустка капуста готова!
Смачного!