Бажання по домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Холодні закуски з м'яса - завжди безпрограшний варіант для святкового столу. Рекомендую вам простий рецепт приготування буженини по домашньому - пікантно, оригінально і дуже смачно!
Секрет приготування буженини по домашньому - в спеціях: я завжди намагаюся додати парочку гілочок розмарину, а також сушений базилік. Суміш прованських трав посилить аромат. До речі, можна робити буженину з паприкою - теж вельми оригінально виходить, та ще й колір чудовий. Дивимося далі рецепт.
- Свинячий окіст - 1 кілограм
- Часник - 4-5 зубчиків
- Розмарин - 2 штуки
- Базилік - 2 щіпки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець - 2-3 Щепоток
- Прованські трави - 2-3 Щепоток
Шматок шинки помийте, обсушити. Зубчики часнику наріжте маленькими шматочками. Нашпигуйте м'ясо часточками часнику. Для цього ножем виконайте невеликі отвір і покладіть в них зубчики часнику.
Посоліть і поперчіть м'ясо з усіх боків. Посипте спеціями - базиліком і французькими травами.
Покладіть в контейнер з кришкою м'ясо, додайте гілочки розмарину. Закрийте контейнер і поставте на ніч у холодильник.
Коли м'ясо замаринується, загорніть у фольгу і поставте запікати в розігріту духовку до 180 градусів на 2 годину.
Готову буженину розріжте на порційні шматочки і подавайте.
Смачного!