Морква на зиму (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати морква на зиму по дуже простому рецептом. Ця легка закуска сподобається всім, включаючи тих, хто не є великим любителем цього овоча. Приступаємо до приготування!
Така морква прекрасно підійде в якості закуски як на повсякденний, так і на святковий стіл і завжди буде актуальна! До того ж, таку моркву можна використовувати в якості прикраси салатів і будь-яких інших страв.
- Морква - 1000 грам
- Часник - 15 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Гострий перець чилі - 1 штука
- Вода - 1 літр (для маринаду )
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцтова есенція 80% - 2 Ст. Ложки
1
Для приготування маринованої моркви на зиму нам знадобиться саме молода морква. Її необхідно замочити у воді на 10-15 хвилин для того, щоб вона краще очистилася. Далі ретельно промиваємо її під водою.
2
Наступним етапом є бланшування моркви. Для цього опускаємо її в гарячу воду або окріп на 2-3 хвилини, а після охолоджуємо в холодній воді.
3
Підготовлену моркву доповнюємо подрібненим часником, гострим перцем чилі, у якого попередньо необхідно видалити насіння і прожилки, і прожареним рослинним маслом. Ретельно все перемішуємо руками і укладаємо суміш в літрові стерилізовані банки.
4
Тепер займемося маринадом. Для його приготування необхідно змішати воду, сіль, цукор і оцтову есенцію. Ставимо все це на вогонь і доводимо до кипіння, однак важливо пам'ятати, що есенцію додаємо вже після закипання.
5
Готовим маринадом заливаємо банки з підготовленою морквою, стерилізуємо протягом 30 хвилин. Закочує банки і охолоджуємо їх. Маринована морква на зиму готова, смачного!