Рецепт Морква на зиму (дуже простий рецепт) фото

Морква на зиму (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Заготовки, Маринування

Сьогодні розповім, як приготувати морква на зиму по дуже простому рецептом. Ця легка закуска сподобається всім, включаючи тих, хто не є великим любителем цього овоча. Приступаємо до приготування!

Така морква прекрасно підійде в якості закуски як на повсякденний, так і на святковий стіл і завжди буде актуальна! До того ж, таку моркву можна використовувати в якості прикраси салатів і будь-яких інших страв.

  • Морква - 1000 грам
  • Часник - 15 зубчиків
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Гострий перець чилі - 1 штука
  • Вода - 1 літр (для маринаду )
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцтова есенція 80% - 2 Ст. Ложки
1
Для приготування маринованої моркви на зиму нам знадобиться саме молода морква. Її необхідно замочити у воді на 10-15 хвилин для того, щоб вона краще очистилася. Далі ретельно промиваємо її під водою.
2
Наступним етапом є бланшування моркви. Для цього опускаємо її в гарячу воду або окріп на 2-3 хвилини, а після охолоджуємо в холодній воді.
3
Підготовлену моркву доповнюємо подрібненим часником, гострим перцем чилі, у якого попередньо необхідно видалити насіння і прожилки, і прожареним рослинним маслом. Ретельно все перемішуємо руками і укладаємо суміш в літрові стерилізовані банки.
4
Тепер займемося маринадом. Для його приготування необхідно змішати воду, сіль, цукор і оцтову есенцію. Ставимо все це на вогонь і доводимо до кипіння, однак важливо пам'ятати, що есенцію додаємо вже після закипання.
5
Готовим маринадом заливаємо банки з підготовленою морквою, стерилізуємо протягом 30 хвилин. Закочує банки і охолоджуємо їх. Маринована морква на зиму готова, смачного!

Схожі рецепти