Круасани тісто (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім Ласуни, сьогодні я розповім, як приготувати тісто для круасанів по дуже простому рецептом. Повірте, цей рецепт безсумнівно потрапить в список ваших фаворитів. Приступаємо
Такі круасани відмінно підійдуть на сніданок з чашкою свіжозвареної кави. Подавати їх необхідно з джемом або згущеним молоком або шоколадним топінгом. Круасани полюблять і дорослі, і діти Рекомендую всім на пробу
- Борошно пшеничне - 3, 75 склянки (для тіста )
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі активні - 2 чайних ложки
- Молоко - 1, 25 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 1 штука (для глазурування)
- Молоко - 1 Ст. Ложка
1
Починаємо з замішування тіста. Змішуємо всі сухі інгредієнти в окремій ємності, потім додаємо тепле молоко. Вимішуємо тісто протягом 5-10 хвилин на поверхні, присипаної борошном. Коли воно стане еластичним, прибираємо його в миску в тепле місце. Ми залишаємо на півгодини.
2
Тим часом розгортає вершкове масло між двома листками пергаменту, охолоджуємо його. Вимішуємо тісто, що підійшло, потім укладаємо в середину шматочок вершкового масла. Розкачуємо тісто кілька разів. Я поділяю тісто на дві частини, одну заморожуємо.
3
Тісто розгортаємо, ділимо на трикутники. Змащуємо трикутники яєчної сумішшю з молоком, звертаємо круасан. Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
4
Круасани готові, смачного!