Koftas (баранина по-грецьки)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кофтас, традиційного грецького страви з баранячого фаршу з додаванням спецій на мангалі або в духовку на грилі
Кофтас - традиційне грецьке блюдо, яке готується з баранячого фаршу і приправ. Прекрасно підійде для приготування на мангалі, також його можна готувати в духовці на грилі. Ідеально поєднується з грецьким салатом. Смачне, зігріваючий блюдо для зимового меню, або для літніх посиденьок на природі. Легко і швидко готується.
- Баранячий фарш - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Koriandr - 1.5 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- М'ята - 1 Ст. Ложка
- Баранячий або овочевий бульйон - 20 грам
- Для соусу:грецький йогурт - 200 грам
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1.5 чайних ложки
1. Почистити і дрібно порубати цибулю. Почистити і дрібно нарізати часник. Покласти всі інгредієнти для кофтас у велику миску і добре перемішати руками. Переконайтеся, що яйце добре перемішалося. Розділити суміш на вісім рівних частин і надати їм форму кульки. Добре спресуйте, щоб кофтас не розвалилися під час смаження.
2. Охолодити руки під холодною проточною водою протягом однієї хвилини і потім надайте кофтас овальну форму. Ще раз добре спресуйте кофтас, щоб вони не розвалилися під час смаження. Чи не пробивайте кофтас шпажками під час смаження. Це знизити ризик того, що вони розваляться. На середньому вогні в сковорідці приготування кофтас займе приблизно 6 хвилин з кожного боку.
3. Поки готуються кофтас, змішати інгредієнти для соусу виделкою в перебігу 30 секунд. Перед подачею на стіл наколоти готові кофтас по дві на шпажку і подати соусом, рисом, салатом і томатним соусом.