Картопля з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю таку картопельку, адже, хоч і деякий час відніме, але м'якість, соковитість і корисні якості страви залишаються. Так що спробуйте обов'язково цей універсальний гарнір!
Цей простий рецепт картоплі з квасолею сподобається як всім любителям здорового харчування, так і господарям в пошуках нових економних і смачних страв. Тут хіба що з квасолею потрібно буде мучитися, - найкраще просто замочити її в чистій воді за день до того, як будете готувати. Якщо стільки часу у вас немає, замочіть хоча б на пару годин, але варіть тоді довше. Ну, приступимо?
Як приготувати картоплю з квасолею:
1. Квасоля ставимо варитися в підсоленій воді на невеликий вогонь.
2. Овочі миємо і чистимо. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо, а картопля нарізаємо будь-якій зручній вам форми.
3. Тепер, коли квасоля вже відварена, додаємо до неї шматочки картоплі, і варимо далі, не додаючи вогню.
4. Цибуля і моркву обсмажити на олії, поки цибуля не стане золотистим.
5. Коли картопля розм'якшити, квасолевий бульйон, якщо залишився зайвий, зливаємо, але трохи залишимо. Додаємо сіль, перець і приправи за смаком, заправляємо томатною пастою.
6. Добре перемішати, у тушкуємо все разом під кришкою до готовності.
Всього на підготовку йде близько сорока хвилин. До речі, воду можна і не зливати, а просто загасити трохи більше, - вийти тушкована картопля з підливою. Словом, тут вже на смак і колір. В будь-якому випадку, я сподіваюся, що цей рецепт приготування картоплі з квасолею вам стане в нагоді. Посипаємо при подачі зеленню, і подаємо окремо, або з будь-яким овочевим салатом. Смачного!
- Картопля - 500 грам
- Квасоля - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Як приготувати картоплю з квасолею:
1. Квасоля ставимо варитися в підсоленій воді на невеликий вогонь.
2. Овочі миємо і чистимо. Цибуля і моркву дрібно шаткуємо, а картопля нарізаємо будь-якій зручній вам форми.
3. Тепер, коли квасоля вже відварена, додаємо до неї шматочки картоплі, і варимо далі, не додаючи вогню.
4. Цибуля і моркву обсмажити на олії, поки цибуля не стане золотистим.
5. Коли картопля розм'якшити, квасолевий бульйон, якщо залишився зайвий, зливаємо, але трохи залишимо. Додаємо сіль, перець і приправи за смаком, заправляємо томатною пастою.
6. Добре перемішати, у тушкуємо все разом під кришкою до готовності.
Всього на підготовку йде близько сорока хвилин. До речі, воду можна і не зливати, а просто загасити трохи більше, - вийти тушкована картопля з підливою. Словом, тут вже на смак і колір. В будь-якому випадку, я сподіваюся, що цей рецепт приготування картоплі з квасолею вам стане в нагоді. Посипаємо при подачі зеленню, і подаємо окремо, або з будь-яким овочевим салатом. Смачного!