Баранина з квасолею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Баранина з квасолею - блюдо, яке можна приготувати 1000 способами. Представляю вам французький варіант приготування цієї страви.
Кількість порцій: 2
- Бараняча нога - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Гірчичний - 200 грам
- Квасоля біла - 1 Склянка
- Чиста вода - 4 склянки
Для приготування цієї страви краще брати білу квасолю, вона під час варіння чудово вбирає в себе рідину, пом'якшується, але залишається цілою, не втрачаючи свою форму. За допомогою склянки відокремте від загальної маси потрібне вам кількість бобових, краще використовувати мірний стакан, в ньому дуже зручно наполягати квасоля. Замочіть квасолю в 3 склянках звичайної проточної води на 12 годин або на ніч.
По закінченню потрібного часу скиньте квасоля в друшляк, промийте під проточною водою і перекиньте в глибоку каструлю. Потім залийте бобові трьома склянками чистої дистильованої води, додайте за смаком сіль і перемішайте інгредієнти столовою ложкою. Якщо рідина не повністю покрила вашу квасоля, додайте ще трохи води, так щоб вона була вище рівня квасолі хоча б на 3 - 4 см. Потім поставте каструлю, на плиту, включену на сильний рівень.
Доведіть рідину до кипіння, прикрутите плиту на середній рівень і варіть квасоля 30 хвилин, за цей час вона стане м'якшою, майже повністю готовою, але не розвареної. Через 30 хвилин відварену квасолю скиньте на друшляк, дайте стекти залишкам рідини і перекладіть назад в каструлю.
Розігрійте духовку до 230 - 240 градусів Цельсія. Для приготування цієї страви використовуйте баранячу ногу, це найвдаліший вибір для запікання, мяско в цій частині баранчика м'яке і дуже соковите. Спочатку промийте баранину під проточною водою від різного роду забруднень і обсушити паперовими кухонними рушниками. Після покладіть на обробну дошку, видаліть з м'яса плівку, яка може зробити баранину жорсткої і надлишки жиру, саме в ньому міститься більша кількість відразливого для деяких людей аромату. Хоча якщо ви придбали ніжку молодого баранчика, запаху не повинно бути взагалі. Для того, щоб ваше блюдо вийшло ароматним треба нашпигувати ногу часником, для цього очистіть від шкірки зубчики часнику, покладіть їх на обробну дошку і наріжте пластами товщиною до 5 міліметрів.
Потім за допомогою звичайної спиці для в'язання, під невеликим кутом в напрямок кістки, зробіть проколи довжиною до 4 - 5 сантиметрів. У ці розрізи покладіть шматочки часнику і вставте їх вглиб за допомогою тієї ж спиці.
Тепер треба надати м'ясу красиву скориночку для цього натріть баранину сіллю за смаком, змастіть з усіх боків гірчицею і посипте чорним меленим перцем. Візьміть великий протипригарний деко для запікання, інвестувати, ніж м'ясо, полийте баранину потрібною кількістю оливкової олії, поставте деко в розігріту духовку і запікайте 15 хвилин.
Поки запікається одна сторона ноги, очистіть від шкірки цибулю, промийте його під проточною водою, обсушити паперовими кухонними рушниками, покладіть на обробну дошку і розріжте кожну цибулину на 4 - 6 частин. Через 15 хвилин відкрийте духовку, за допомогою двох кухонних лопаток переверніть м'ясо на НЕ обсмажену сторону, навколо нього укладіть нарізану цибулю і запікайте баранину ще 15 хвилин.
Через 30 хвилин інтенсивного запікання ваша баранина стане рум'яною, цей попередній процес теплової обробки потрібен для того щоб поверхня м'яса покрилося щільною скоринкою, яка буде утримувати м'ясний сік всередині, просочуючи всю м'якоть. По закінченню потрібного часу, допомагаючи собі кухонним рушником, видаліть деко з баранячої ногою з духовки і зменшіть її температуру до 175 - 180 градусів Цельсія. Потім додайте на деко відварену квасолю, розклавши її рівномірним шаром по всьому периметру і влийте 1 склянку чистої дистильованої води, для того щоб під час запікання квасоля не пересохла.
Візьміть великий аркуш харчової алюмінієвої фольги, накрийте нею деко так, щоб не було щілин і пар, скупчується під фольгою зміг пропарювати мяско з усіх боків. Дійте акуратно, так як деко все ще гарячий. Після поставте ваше поки ще сире блюдо в трохи остигнула духовку. Запікайте баранину з квасолею 1 годину з розрахунку на кожні 500 грам м'яса приблизно 30 хвилин.
По закінченню потрібного часу, вимкніть духовку, видаліть з дека фольгу, перемішайте квасоля столовою ложкою, закрийте духовку і дайте вашій страві настоятися 10 - 15 хвилин. Після дегустуйте!