Баранина з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я поділюся з вами рецептом зі свого улюбленого баранячого м'яса - баранина з квасолею. Ця страва прикрасить будь-яке застілля. Воно красиво виглядає на столі і дуже смачне. Всі будуть в захваті!
Баранина з квасолею в тому варіанті, який я пропоную досить трудомістка блюдо. Але це варто того, повірте! Воно прикрасить будь-яке застілля. Виглядає баранина з квасолею дуже красиво і апетитно. Якщо приходять гості, я подаю до цього шикарному страви червоне вино. Нарізаю багато сирих овочів, викладаю різноманітну зелень. Виходить красивий і багатий стіл. Смачного!
- Баранина - 1 кілограм (нога молодого баранчика)
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Квасоля - 1 Склянка (біла)
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
- Гірчичний - 200 грам (за смаком)
- Вода - 4 склянки
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка

Для приготування цієї страви беремо білу квасолю. Добре її промиваємо. Замочуємо в 3 склянках води на ніч. На наступний день замочену квасолю злити в друшляк і добре промити. Знову залити водою так, щоб вона покривала квасоля на 3 см. Вище рівня. Поставити варитися на сильний вогонь. Коли квасоля закипить, рівень вогню зменшити і варити 30 хвилин. Потім скинути квасоля на друшляк.

Чистимо і ріжемо на невеликі шматочки часник.

Беремо баранячу ногу і промиваємо в проточній воді, видаляємо сухожилля і сушимо паперовим рушником. Потім натираємо і нашпиговують м'ясо часником. Натираємо сіллю за смаком. З усіх боків обмазуємо гірчицею для додання золотистої скоринки при запіканні. Кладемо ногу на деко і поливаємо оливковою олією. Потім ставимо в духовку розігріту до 240 градусів на 15 хвилин.

Поки баранина запікається в духовці з одного боку, чистий і нарізану цибулю. Через 15 хвилин перевертаємо на деку баранячу ногу, навколо укладаємо цибулю і запікаємо ще 15 хвилин.

Після 30 хвилин запікання акуратно витягуємо деко і додаємо туди підготовлену квасолю, заливаємо 1 склянкою води. Градуси в духовці зменшуємо до 180.

Накриваємо баранячу ногу з квасолею фольгою. Ставимо в трохи остигнула духовку на 1 час.

Через годину вимикаємо духовку, прибираємо фольгу, перемішуємо квасоля і даємо страві настоятися в закритій духовці ще 15 хвилин. Виймаємо з духовки і насолоджуємося смаком і ароматом. Смачного!