Рецепт Баранина з квасолею фото

Баранина з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Квасоля , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні я поділюся з вами рецептом зі свого улюбленого баранячого м'яса - баранина з квасолею. Ця страва прикрасить будь-яке застілля. Воно красиво виглядає на столі і дуже смачне. Всі будуть в захваті!

Опис приготування:

Баранина з квасолею в тому варіанті, який я пропоную досить трудомістка блюдо. Але це варто того, повірте! Воно прикрасить будь-яке застілля. Виглядає баранина з квасолею дуже красиво і апетитно. Якщо приходять гості, я подаю до цього шикарному страви червоне вино. Нарізаю багато сирих овочів, викладаю різноманітну зелень. Виходить красивий і багатий стіл. Смачного!

  • Баранина - 1 кілограм (нога молодого баранчика)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Квасоля - 1 Склянка (біла)
  • Масло оливкове - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Гірчичний - 200 грам (за смаком)
  • Вода - 4 склянки
  • Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
баранина з квасолею - фото крок 1
Для приготування цієї страви беремо білу квасолю. Добре її промиваємо. Замочуємо в 3 склянках води на ніч. На наступний день замочену квасолю злити в друшляк і добре промити. Знову залити водою так, щоб вона покривала квасоля на 3 см. Вище рівня. Поставити варитися на сильний вогонь. Коли квасоля закипить, рівень вогню зменшити і варити 30 хвилин. Потім скинути квасоля на друшляк.
баранина з квасолею - фото крок 2
Чистимо і ріжемо на невеликі шматочки часник.
баранина з квасолею - фото крок 3
Беремо баранячу ногу і промиваємо в проточній воді, видаляємо сухожилля і сушимо паперовим рушником. Потім натираємо і нашпиговують м'ясо часником. Натираємо сіллю за смаком. З усіх боків обмазуємо гірчицею для додання золотистої скоринки при запіканні. Кладемо ногу на деко і поливаємо оливковою олією. Потім ставимо в духовку розігріту до 240 градусів на 15 хвилин.
баранина з квасолею - фото крок 4
Поки баранина запікається в духовці з одного боку, чистий і нарізану цибулю. Через 15 хвилин перевертаємо на деку баранячу ногу, навколо укладаємо цибулю і запікаємо ще 15 хвилин.
баранина з квасолею - фото крок 5
Після 30 хвилин запікання акуратно витягуємо деко і додаємо туди підготовлену квасолю, заливаємо 1 склянкою води. Градуси в духовці зменшуємо до 180.
баранина з квасолею - фото крок 6
Накриваємо баранячу ногу з квасолею фольгою. Ставимо в трохи остигнула духовку на 1 час.
баранина з квасолею - фото крок 7
Через годину вимикаємо духовку, прибираємо фольгу, перемішуємо квасоля і даємо страві настоятися в закритій духовці ще 15 хвилин. Виймаємо з духовки і насолоджуємося смаком і ароматом. Смачного!

Схожі рецепти