Капуста «Прованський» класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися відмінним рецептом, як приготувати капусту "провансаль", це смачний і легкий осінній салатик, який зазвичай готують у великих кількостях після збору врожаю.
Готується капуста досить просто. Обов'язковими овочами тут є капуста та солодкий перець, морква можна додавати за бажанням. Мені вона дуже подобається в поєднанні з капустою і солодким перцем. Капуста "провансаль" смачна і через 3 години після приготування і через кілька днів.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Перець солодкий - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі промийте, перець очистіть від плодоніжки і насіння, з моркви зніміть шкірку.
Капусту дрібно наріжте ножем або за допомогою спеціальної терки для шинкування.
Капусту перекладіть у велику миску, щоб зручно було перемішувати. Додайте сіль і цукор, перемішайте, гарненько приминаючи руками, щоб капуста почала випускати сік.
Тоненькою соломкою наріжте солодкий перець і відправте до капусти.
Моркву натріть на крупній тертці або за допомогою терки для моркви по-корейськи і додайте до інших овочів.
Додайте дрібно нарізаний часник, оцет і рослинне масло.
Гарненько все перемішайте.
Тепер необхідно помістити салат під прес. Для цього ще раз добре пам'ятаєте його, накрийте зверху тарілкою, відповідної за розміром, а зверху помістіть вантаж, підійде баночка з водою або глечик. Залиште капусту мінімум на 2 годину, краще на 5-6.
Капуста "провансаль" готова! Смачного!