Рецепт Маринована капуста «Прованський» фото

Маринована капуста «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Маринована капуста готується буквально за 5-6 годин, адже вона заливається теплим маринадом. Соковита закуска буде актуальна як в будні, так і на святковому столі.

Опис приготування:

На відміну від квашеної капусти, маринована буде готова вже через 5 годин, тому її можна приготувати з ранку і залишити настоюватися на холоді. До приходу гостей ви будете забезпечені смачною і соковитою закускою, овочевим салатом або гарніром для м'ясних страв. Головне - зберігайте її в холодильнику.

  • Капуста білокачанна - 250 грам
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Морква - 40 грам
  • Оцет 6% - 50 мілілітрів
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Зелень петрушки - 0, 25 пучка
маринована капуста
Підготуйте зазначені інгредієнти.
маринована капуста
Капусту очистіть від верхніх листків, наріжте тонко або товстими шматочками, викладіть в глибоку ємність. Промийте і подрібніть зелень петрушки, додайте до капусти разом з сіллю. Акуратно перетріть між собою вміст ємності, щоб капустяна нарізка випустила сік.
маринована капуста
Очистіть моркву і болгарський перець, промийте овочі у воді і наріжте стрічками або брусочками. Додайте в ємність.
маринована капуста
Акуратно перемішайте все і викладіть в банку або контейнер. Прогрійте воду з рослинним маслом і влийте в неї оцет. Злегка остудіть до 70-80 градусів і влийте маринад в банку. Сіль не додавайте, вона вже є в капусті.
маринована капуста
Закрийте ємність кришкою і помістіть в холод на 3-5 годин, час від часу збовтувати вміст ємності для рівномірного маринування.
маринована капуста
Готову закуску вийміть з банки, злегка обтрушуючи від маринаду. Викладіть на тарілку або блюдо і подайте до столу охолодженою.

Схожі рецепти