Маринована капуста «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста готується буквально за 5-6 годин, адже вона заливається теплим маринадом. Соковита закуска буде актуальна як в будні, так і на святковому столі.
На відміну від квашеної капусти, маринована буде готова вже через 5 годин, тому її можна приготувати з ранку і залишити настоюватися на холоді. До приходу гостей ви будете забезпечені смачною і соковитою закускою, овочевим салатом або гарніром для м'ясних страв. Головне - зберігайте її в холодильнику.
- Капуста білокачанна - 250 грам
- Перець болгарський - 2 штуки
- Морква - 40 грам
- Оцет 6% - 50 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень петрушки - 0, 25 пучка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Капусту очистіть від верхніх листків, наріжте тонко або товстими шматочками, викладіть в глибоку ємність. Промийте і подрібніть зелень петрушки, додайте до капусти разом з сіллю. Акуратно перетріть між собою вміст ємності, щоб капустяна нарізка випустила сік.
Очистіть моркву і болгарський перець, промийте овочі у воді і наріжте стрічками або брусочками. Додайте в ємність.
Акуратно перемішайте все і викладіть в банку або контейнер. Прогрійте воду з рослинним маслом і влийте в неї оцет. Злегка остудіть до 70-80 градусів і влийте маринад в банку. Сіль не додавайте, вона вже є в капусті.
Закрийте ємність кришкою і помістіть в холод на 3-5 годин, час від часу збовтувати вміст ємності для рівномірного маринування.
Готову закуску вийміть з банки, злегка обтрушуючи від маринаду. Викладіть на тарілку або блюдо і подайте до столу охолодженою.