Рецепт Домашній майонез «Прованський» фото

Домашній майонез «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Майонез
На швидку руку
Соуси

Ви бачили термін придатності магазинного майонезу? Ось і я про те. Як може продукт зберігатися стільки часу і при цьому бути придатним в їжу? Тому майонез готую тільки сама.

Хочу порадити і вам рецепт, як приготувати домашній майонез "провансаль" . Смак виходить один-в-один, як у покупного. Тільки ось є його не страшно. І діткам теж можна давати без побоювання. Я ще дуже люблю в процесі додати або зелень, або шматочки помідорів, або навіть ананасів. Тоді виходить незвичайний соус, яким можна приправити салат або просто подати в якості добавки до страв на стіл.

  • Яйця - 1 штука
  • Олія соняшникова - 160 мілілітрів
  • Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
1
Викладіть всі інгредієнти, щоб вони стали кімнатної температури.
2
У високу склянку для блендера розбийте яйце, додайте сіль, цукор і гірчицю.
3
Збийте все блендером до однорідності.
4
Продовжуючи збивати блендером, вливайте потроху олію, поки майонез не набуде потрібної консистенції.
5
Додайте сік лимона і припиняйте збивати, тільки добре перемішайте.
6
Смачного!

Схожі рецепти