Рецепт Майонез домашній «Прованський» фото

Майонез домашній «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На швидку руку
Соуси

Шалено смачний і ніжний! Готуйте домашній майонез і насолоджуйтеся смачними салатами. Приємний аромат і ніжний смак. Крім усього, цей майонез домашній "провансаль" йде без будь-яких добавок!

Майонези бувають різні: і зі всілякими добавками, і з різним відсотком жирності, і з різними назвами, і від різних торгових марок. Але нічого не може зрівнятися з домашнім майонезом! Якщо говорити про відмінності, в першу чергу прийдуть на розум присмак і консистенція такого продукту. Різниця насправді відчутна. Саме в такій тарі радянські громадяни купували майонез "провансаль" . У рецепт цього швидкого соусу входять виключно натуральні продукти, тому термін зберігання домашнього майонезу не більше 1 тижні.

  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Часникова паста - 1/4 чайних ложки
майонез домашній
1. Збийте яйця за допомогою міксера в пишну піну.
майонез домашній
2. Збивайте яйця протягом 5 хвилин.
майонез домашній
3. Додайте часникову пасту, цукор і сіль. Збийте знову міксером.
майонез домашній
4. Додайте лимонний сік.
майонез домашній
5. Влийте масло по одній столовій ложці і збивайте до згущення.
майонез домашній
6. Зберігайте майонез в герметичній банці в холодильнику не більше 2-3-ох діб.

Схожі рецепти