Майонез домашній «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачний і ніжний! Готуйте домашній майонез і насолоджуйтеся смачними салатами. Приємний аромат і ніжний смак. Крім усього, цей майонез домашній "провансаль" йде без будь-яких добавок!
Майонези бувають різні: і зі всілякими добавками, і з різним відсотком жирності, і з різними назвами, і від різних торгових марок. Але нічого не може зрівнятися з домашнім майонезом! Якщо говорити про відмінності, в першу чергу прийдуть на розум присмак і консистенція такого продукту. Різниця насправді відчутна. Саме в такій тарі радянські громадяни купували майонез "провансаль" . У рецепт цього швидкого соусу входять виключно натуральні продукти, тому термін зберігання домашнього майонезу не більше 1 тижні.
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
- Цукор - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Часникова паста - 1/4 чайних ложки
1. Збийте яйця за допомогою міксера в пишну піну.
2. Збивайте яйця протягом 5 хвилин.
3. Додайте часникову пасту, цукор і сіль. Збийте знову міксером.
4. Додайте лимонний сік.
5. Влийте масло по одній столовій ложці і збивайте до згущення.
6. Зберігайте майонез в герметичній банці в холодильнику не більше 2-3-ох діб.