Майонез «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 15 хв.
Не знаю, хто як, але як би я не пручалася використання в їжу майонезу, рано чи пізно я все одно до нього повертаюся. Коль немає можливості його уникнути, я буду його готувати самостійно.
Опис приготування:
Як приготувати майонез"Провансаль" , ми тепер знаємо. Його можна використовувати для заправки салатів, приготування грінок або подавати як самостійне блюдо (соус) до картоплі фрі.
Цей майонез виходить набагато більш насиченим за смаком і густим по текстурі, ніж магазинний.
- Жовток - 2 штуки
- Гірчичний - 15 грам
- Сіль - 1 грам
- Перець чорний мелений - 1 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
У гущавину блендера помістіть яєчний жовток. Деякі джерела стверджують, що можна використовувати ціле яйце, але я беру тільки жовток.
Додайте сіль, трохи чорного меленого перцю, видавіть лимонний сік і додайте трохи гірчиці. Збийте масу до зміни кольору. Колір повинен стати однорідним і світлим, близьким до білого.
Додайте 1 ст. Ложку рослинної олії і знову збийте протягом 30 секунд. Тепер знову додайте 1 ст. Ложку масла і знову збийте 30 секунд. Так невеликими партіями підливайте рослинне масло і збивайте. Маса поступово стане густішим і щільніше.
Подайте майонез"Провансаль" до столу. Зберігати такий майонез можна в закритій посудині не більше 2-3 діб.