Рецепт Майонез «Прованський» фото

Майонез «Прованський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця , Майонез , Яєчний жовток
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 5
Час приготування: 15 хв.

Не знаю, хто як, але як би я не пручалася використання в їжу майонезу, рано чи пізно я все одно до нього повертаюся. Коль немає можливості його уникнути, я буду його готувати самостійно.

Опис приготування:

Як приготувати майонез"Провансаль" , ми тепер знаємо. Його можна використовувати для заправки салатів, приготування грінок або подавати як самостійне блюдо (соус) до картоплі фрі.

Цей майонез виходить набагато більш насиченим за смаком і густим по текстурі, ніж магазинний.

  • Жовток - 2 штуки
  • Гірчичний - 15 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Перець чорний мелений - 1 грам
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
майонез
У гущавину блендера помістіть яєчний жовток. Деякі джерела стверджують, що можна використовувати ціле яйце, але я беру тільки жовток.
майонез
Додайте сіль, трохи чорного меленого перцю, видавіть лимонний сік і додайте трохи гірчиці. Збийте масу до зміни кольору. Колір повинен стати однорідним і світлим, близьким до білого.
майонез
Додайте 1 ст. Ложку рослинної олії і знову збийте протягом 30 секунд. Тепер знову додайте 1 ст. Ложку масла і знову збийте 30 секунд. Так невеликими партіями підливайте рослинне масло і збивайте. Маса поступово стане густішим і щільніше.
майонез
Подайте майонез"Провансаль" до столу. Зберігати такий майонез можна в закритій посудині не більше 2-3 діб.

Схожі рецепти