Капуста «Прованський» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Капуста "провансаль" - один з моїх улюблених осінніх салатів. Коли овочеві салати з огірків і помідорів відходять, на зміну їм обов'язково приходить цей салатик з капусти. Пропоную його заготовити!
Капусту "провансаль" на зиму приготувати ще простіше, ніж звичайну. А плюс в тому, що відразу можна заготовити багато баночок і тоді взимку у вас завжди буде смачна закуска до будь-якої страви - будь то м'ясо, риба або курка.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лаврове листя - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 8 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Капусту дрібно наріжте ножем або за допомогою спеціальної шинкування.
Моркву натріть на крупній тертці. Мені подобається натирати на тертці для моркви по-корейськи, так її краще видно в готовому салаті і, як мені здається, вона виходить смачніше. Додайте моркву до капусти.
Перемішайте морква з капустою, добре притискаючи її руками, щоб овочі розм'якли.
На дно чистих баночок (вказаної кількості інгредієнтів вистачить на 2 баночки об'ємом 450-500 мл.) покладіть по 1-1, 5 нарізаних зубчиків часнику, по 1 лавровому листку і по 4-5 горошин чорного перцю.
Заповніть баночки капустою, добре утрамбовуючи її.
Залийте баночки з капустою крутим окропом доверху, накрийте металевими кришками і залиште до повного охолодження - хвилин 15.
Воду з баночок злийте. У кожну баночку насипте по половині столової ложки цукру, по неповної чайній ложці солі і по 1 ст.Л. Оцту 9%.
Тепер знову залийте вміст баночок крутим окропом.
Засукайте баночки металевими кришками і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в прохолодне місце.