Рецепт Капуста «Прованський» на зиму фото

Капуста «Прованський» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Капуста "провансаль" - один з моїх улюблених осінніх салатів. Коли овочеві салати з огірків і помідорів відходять, на зміну їм обов'язково приходить цей салатик з капусти. Пропоную його заготовити!

Опис приготування:

Капусту"Провансаль" на зиму приготувати ще простіше, ніж звичайну. А плюс в тому, що відразу можна заготовити багато баночок і тоді взимку у вас завжди буде смачна закуска до будь-якої страви - будь то м'ясо, риба або курка.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лаврове листя - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 8 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
капуста
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
капуста
Капусту дрібно наріжте ножем або за допомогою спеціальної шинкування.
капуста
Моркву натріть на крупній тертці. Мені подобається натирати на тертці для моркви по-корейськи, так її краще видно в готовому салаті і, як мені здається, вона виходить смачніше. Додайте моркву до капусти.
капуста
Перемішайте морква з капустою, добре притискаючи її руками, щоб овочі розм'якли.
капуста
На дно чистих баночок (вказаної кількості інгредієнтів вистачить на 2 баночки об'ємом 450-500 мл.) покладіть по 1-1, 5 нарізаних зубчиків часнику, по 1 лавровому листку і по 4-5 горошин чорного перцю.
капуста
Заповніть баночки капустою, добре утрамбовуючи її.
капуста
Залийте баночки з капустою крутим окропом доверху, накрийте металевими кришками і залиште до повного охолодження - хвилин 15.
капуста
Воду з баночок злийте. У кожну баночку насипте по половині столової ложки цукру, по неповної чайній ложці солі і по 1 ст.Л. Оцту 9%.
капуста
Тепер знову залийте вміст баночок крутим окропом.
капуста
Засукайте баночки металевими кришками і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в прохолодне місце.

Схожі рецепти