Капуста «Прованський» з виноградом і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже смачний варіант капусти "провансаль" . Як добавки використовуємо виноград, яблука і журавлину. Капуста виходить соковитою, солодкуватої і з ніжним рожевим відтінком. Ділюся!
Один з найпростіших рецептів приготування капусти "провансаль" . Найскладніше тут, це витримати 2-е суток, тому як після додавання маринаду, вже хочеться спробувати.
- Капуста білокачанна - 0, 5 кілограма
- Морква - 1/2 штуки (велика)
- Яблуко - 1-2 штук
- Виноград - 70 грам
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Оцет столовий - 40 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 L
- Часник - 3-4 зубчиків
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Капусту наріжте великими шашечками і перекладіть в глибоку чашу.
Моркву натріть на крупній тертці. Виноград розріжте навпіл і видаліть кісточки.
Перекладіть в чашу з капустою, додайте журавлину.
Перекладіть в чашу з капустою, додайте журавлину.
У яблука видаліть насінну коробочку, наріжте тонкими часточками. Перекладіть яблука в чашу.
У сотейнику змішайте подрібнений часник, воду, оцет, цукор, сіль, рослинна олія. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, provara 2 хвилини. Зніміть з вогню.
Залийте гарячим маринадом підготовлену капусту. Накрийте, поставте гніт і приберіть на 2 доби в холодне місце.
Після закінчення часу капуста готова. Перекладіть в скляну банку і приберіть в холодне місце на зберігання. Така капуста може зберігатися до двох тижнів.
Смачного!