Капусняк з кислої капусти
(покроковий рецепт з фото)
Капусняк з кислої капусти - це наваристий густий суп з додаванням пшона і кислої капусти.
Суп капусняк - страва незвичайне, але дуже смачне. Квашена капуста додасть супу кисленький смак. Щоб суп вийшов густим, додайте пшоно і картопля. Зігріваючий домашній капусняк прийде вам на виручку в прохолодний осінній день або зиязикай вечір.
- Капуста квашена - 150 грам
- Картопля - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вода - 2 L
- Куряче філе або тельбухи - 200 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Пшоно - 80 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте продукти за списком.
2. Почистіть і наріжте картоплю брусочками.
3. Залийте куряче м'ясо (філе) холодною водою і зваріть бульйон. Варіть 20 хвилин, в кінці посоліть. М'ясо дістаньте з супу і наріжте шматочками, після поверніть назад в суп. Всипте картопля, доведіть до кипіння.
4. Промийте пшоно і всипте в суп відразу після картоплі. Варіть картоплю і пшоно 15 хвилин.
5. Всипте квашену капусту і варіть суп ще 10 хвилин.
6. Овочі для засмажкою - морквину і цибулю - наріжте дрібними кубиками.
7. Розігрійте масло на сковороді, включите середній вогонь. Всипте овочі і смажте 3-4 хвилин до м'якості, іноді помішуючи.
8. Овочеву зажарку додайте в суп, перемішайте і варіть ще 5-7 хвилин. Спробуйте на смак, трохи поперчіть. Суп готовий, прикрийте каструлю кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.
9. Потім подавайте суп в порціонної посуді для кожного. Смачного!