Рецепт Щи з кислої капусти зі свининою фото

Щи з кислої капусти зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста , Квашена капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Кисле , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційні російські щі з кислої капусти зі свининою в домашніх умовах приготувати зовсім нескладно. Цей рецепт чудово підійде як для плити, так і для мультиварки.

Опис приготування:

1. М'ясо вимийте, обсушити трохи. На сковороду налийте трохи олії і викладіть свинину. Обсмажте з усіх боків і перекладіть в сотейник або в каструлю з товстим дном.

2. На сковороду слідом викладіть нарізану кубиками цибулю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

3. Додайте капусту, обсмажте пару хвилин, а потім перекладіть в сотейник.

4. Влийте трохи розсолу і додайте воду. При бажанні в рецепт приготування щі з кислої капусти зі свининою можна додати улюблені спеції та сушені трави. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 80 хвилин.

5. Очистіть картопля і викладіть в сотейник. Покладіть лавровий лист.

6. Додайте воду, доведіть до кипіння, всипте трохи солі і варіть ще близько 1-1.5 годин. Акуратно дістаньте м'ясо і наріжте середніми шматочками.

7. Перед подачею до столу щі з кислої капусти зі свининою в домашніх умовах доповніть свіжою зеленню.

От і все, блюдо можна пробувати.


  • Свинина - 1 кілограм
  • Капуста кисла - 1 кілограм
  • Картопля - 600 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Зелень - 1 пучок
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. М'ясо вимийте, обсушити трохи. На сковороду налийте трохи олії і викладіть свинину. Обсмажте з усіх боків і перекладіть в сотейник або в каструлю з товстим дном.

2. На сковороду слідом викладіть нарізану кубиками цибулю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

3. Додайте капусту, обсмажте пару хвилин, а потім перекладіть в сотейник.

4. Влийте трохи розсолу і додайте воду. При бажанні в рецепт приготування щі з кислої капусти зі свининою можна додати улюблені спеції та сушені трави. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 80 хвилин.

5. Очистіть картопля і викладіть в сотейник. Покладіть лавровий лист.

6. Додайте воду, доведіть до кипіння, всипте трохи солі і варіть ще близько 1-1.5 годин. Акуратно дістаньте м'ясо і наріжте середніми шматочками.

7. Перед подачею до столу щі з кислої капусти зі свининою в домашніх умовах доповніть свіжою зеленню.

От і все, блюдо можна пробувати.

Схожі рецепти