Рецепт Щи з кислої капусти з грибами фото

Щи з кислої капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Квашена капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Щи відомі по всьому світу, тільки в кожній країні їх подають і називаю по-різному! За рахунок копченого м'яса цей суп виходить дуже ситним, квашена капуста дає кислинку, а гриби подарують аромат.

Приготування займе пару годин, проте страва вийде дуже ситним!

Подавати щі з кислої капусти з грибами найкраще зі сметаною або йогуртом. Спеції можна так само варіювати. Замість шинки відмінно підійдуть копчені ковбаски. Блюдо підходить для ситного обіду в колі друзів!

  • Копчена шинка - 300 грам (можна додати копчену ковбаску)
  • Вода - 1 літр
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Гриби - 80 грам
  • Паприка - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука (за смаком)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1/2 Ст. Ложки
  • Кмин - За смаком
  • Квашена капуста - 500 грам
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 1
Крок 1. Візьміть копчену шинку (можна взяти копчену ковбаску) і покладіть в каструлю. Залийте водою. Додайте лавровий лист, сіль, перець. Дайте закипіти. Потім залиште варитися на 30 хвилин.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 2
Крок 2. Наріжте тонко цибулю. Покладіть його на попередньо розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажте цибулю, поки він не стане м'яким.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 3
Крок 3. Додати перець, перемішайте і залиште сковороду.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 4
Крок 4. Додайте кислу капусту в бульйон.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 5
Крок 5. Потім додайте гриби, цибуля, часник. Накрийте кришкою і варіть ще 30 хвилин на повільному вогні.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 6
Крок 6. Дістаньте шинку з бульйону. Приберіть шкурку (можна її і не прибирати). Дрібно наріжте м'ясо кубиками.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 7
Крок 7. Покладіть нарізану шинку назад в каструлю, проваріть ще 20 хвилин.
щи з кислої капусти з грибами - фото крок 8
Крок 8. Додайте в каструлю оцет, цукор, кмин (можна додати будь-які трави). Варіть ще 5-10 хвилин. Подавайте з ложкою сметани. Смачного!

Схожі рецепти