Щи з кислої капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Щи відомі по всьому світу, тільки в кожній країні їх подають і називаю по-різному! За рахунок копченого м'яса цей суп виходить дуже ситним, квашена капуста дає кислинку, а гриби подарують аромат.
Приготування займе пару годин, проте страва вийде дуже ситним!
Подавати щі з кислої капусти з грибами найкраще зі сметаною або йогуртом. Спеції можна так само варіювати. Замість шинки відмінно підійдуть копчені ковбаски. Блюдо підходить для ситного обіду в колі друзів!
- Копчена шинка - 300 грам (можна додати копчену ковбаску)
- Вода - 1 літр
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Гриби - 80 грам
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука (за смаком)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1/2 Ст. Ложки
- Кмин - За смаком
- Квашена капуста - 500 грам
Крок 1. Візьміть копчену шинку (можна взяти копчену ковбаску) і покладіть в каструлю. Залийте водою. Додайте лавровий лист, сіль, перець. Дайте закипіти. Потім залиште варитися на 30 хвилин.
Крок 2. Наріжте тонко цибулю. Покладіть його на попередньо розігріту сковороду з соняшниковою олією. Смажте цибулю, поки він не стане м'яким.
Крок 3. Додати перець, перемішайте і залиште сковороду.
Крок 4. Додайте кислу капусту в бульйон.
Крок 5. Потім додайте гриби, цибуля, часник. Накрийте кришкою і варіть ще 30 хвилин на повільному вогні.
Крок 6. Дістаньте шинку з бульйону. Приберіть шкурку (можна її і не прибирати). Дрібно наріжте м'ясо кубиками.
Крок 7. Покладіть нарізану шинку назад в каструлю, проваріть ще 20 хвилин.
Крок 8. Додайте в каструлю оцет, цукор, кмин (можна додати будь-які трави). Варіть ще 5-10 хвилин. Подавайте з ложкою сметани. Смачного!