Качка гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експерименти, то обов'язково приготуйте качку гарячого копчення. Це ідеальне блюдо, якщо ви відпочиваєте з друзями на природі після вдалого полювання на диких качок. Спробуйте, це смачно!
Якщо ви хочете знати, як приготувати качку гарячого копчення, то цей рецепт вам дійсно знадобиться. Вам обов'язково сподобається смак копченої дичини. Якщо у вас немає м'яса дикої качки, то цілком згодиться і домашня качечка. Тоді вона буде коптитися близько півтори години.
- Дика качка - 1 штука
- Переносна коптильня гарячого копчення - 1 штука
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
Дику качку випатрати, промийте, ошпарьте і обскубіть від пір'я. Потім посоліть її великою морською сіллю і свіжо перцем, а краще сумішшю різних перців.
Зробіть качечки "масаж", щоб вона повністю просочилася перцем і сіллю. Залиште її на пару годин маринуватися, якщо у вас є така можливість.
Коптильню слід добре вимити й обсушити. На її дно викладіть дві жмені вільховою тріски, розрівняйте. Якщо у вас немає тріски, то підійдуть тонкі гілочки фруктових дерев.
Зверху тріски покладіть спеціальний піднос, на який буде капати жир качки в процесі приготування. На піднос покладіть решітку, а на нього - саму тушку качки.
Накрийте кришкою качку, придавите кришку каменем. Поставте коптильню на спекотні вугілля. Готуйте качку близько сорока хвилин (все залежить від розміру тушки). Не допускайте появи відкритого вогню. Коли качка приготується, зніміть коптильню з вугілля і залиште остигати разом з тушкою.