Качка гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом цілком можна приготувати копчену дику качку в похідних умовах. Наприклад, такий варіант підійде для мисливців. Але можна закоптити і домашню качку під час вилазки на дачу.
Якщо ви задавалися питанням «Як закоптити качку? », цей рецепт для вас. Спочатку обскубіть тушку птиці, попатраєте і промийте водою. Потім натріть сіллю і перцем і залиште на півгодини. У коптильню насипте вільхових тирси, встановіть решітку і покладіть качку. Накрийте кришкою і поставте на вогонь середньої сили. Качка буде коптитися до готовності хвилин 40-45. Коптильню з готовою копченої качкою зніміть з вогню, дайте трохи охолонути, потім відкрийте і приступайте до трапези. Смачного!
- Качка - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Качку обскубіть, попатраєте і добре промийте водою. Посипте сіллю.
І перцем. Добре втирайте сіль і перець в м'ясо і залиште на півгодини.
Тим часом займемося коптильнею. На дно насипте вільховою тріски.
Встановіть піддон для жиру, грати і на неї покладіть качку. Накрийте кришкою і поставте на вогонь середньої сили. Качка буде коптитися до готовності хвилин 40-45.
Після закінчення цього часу зніміть коптильню з вогню, дайте їй трохи охолонути, потім відкрийте і приступайте до трапези.