Качиний делікатесний паштет
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не хочете багато часу провести біля плити, але при цьому хочете приготувати смачне делікатесне блюдо, ви за адресою! З цим рецептом до найближчого свята ви приготуєте відмінний ніжний паштет.
Вам не хочеться довго стояти біля плити, але хочеться здивувати рідних чи друзів смачним і вишуканим блюдом? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати делікатесний качиний паштет, і, я думаю, це саме те блюдо, яке ви захочете приготувати. Цей паштет можна приготувати не тільки з качиної, але і з курячої печінки. А ще на кінцевому етапі можна додати в паштетную масу подрібнені фісташки, дрібно нарізані в'ялені помідори, маслини.
- Качина печінка - 250-300 грам
- Вершки - 100 грам
- Вершкове масло - 70-80 грам
- Вино - 300 мілілітрів (сухе біле)
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток (мелений)
- Чорний перець - 1-2 Щепоток (мелений)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
Наливаємо в невелику каструльку вино, доводимо його до кипіння.
Печінка ретельно очищаємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Коли вино закипить, опускаємо в каструльку печінку.
Варимо 3 хвилини з моменту закипання.
Перекладаємо печінку на друшляк, нехай стече зайва рідина.
Викладемо теплу печінку в чашу блендера.
Додамо молоко і густі вершки (або сметану).
Приправимо сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Перебиваємо все разом в пишну однорідну масу.
Додамо коньяк і ще ретельно перемішати-зіб'ємо.
Переливаємо масу в красиву миску або форму. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник годин на 8, нехай застигне.
З смачним хлібом або на крекерах буде ой як смачно!