Рецепт Качиний делікатесний паштет фото

Качиний делікатесний паштет
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Птах, Вершки, Вершкове масло, Качка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Паштети

Якщо ви не хочете багато часу провести біля плити, але при цьому хочете приготувати смачне делікатесне блюдо, ви за адресою! З цим рецептом до найближчого свята ви приготуєте відмінний ніжний паштет.

Вам не хочеться довго стояти біля плити, але хочеться здивувати рідних чи друзів смачним і вишуканим блюдом? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати делікатесний качиний паштет, і, я думаю, це саме те блюдо, яке ви захочете приготувати. Цей паштет можна приготувати не тільки з качиної, але і з курячої печінки. А ще на кінцевому етапі можна додати в паштетную масу подрібнені фісташки, дрібно нарізані в'ялені помідори, маслини.

  • Качина печінка - 250-300 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Вершкове масло - 70-80 грам
  • Вино - 300 мілілітрів (сухе біле)
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток (мелений)
  • Чорний перець - 1-2 Щепоток (мелений)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
качиний делікатесний паштет - фото крок 1
Наливаємо в невелику каструльку вино, доводимо його до кипіння.
качиний делікатесний паштет - фото крок 2
Печінка ретельно очищаємо і розрізаємо на невеликі шматочки. Коли вино закипить, опускаємо в каструльку печінку.
качиний делікатесний паштет - фото крок 3
Варимо 3 хвилини з моменту закипання.
качиний делікатесний паштет - фото крок 4
Перекладаємо печінку на друшляк, нехай стече зайва рідина.
качиний делікатесний паштет - фото крок 5
Викладемо теплу печінку в чашу блендера.
качиний делікатесний паштет - фото крок 6
Додамо молоко і густі вершки (або сметану).
качиний делікатесний паштет - фото крок 7
Приправимо сіллю, перцем і мускатним горіхом.
качиний делікатесний паштет - фото крок 8
Перебиваємо все разом в пишну однорідну масу.
качиний делікатесний паштет - фото крок 9
Додамо коньяк і ще ретельно перемішати-зіб'ємо.
качиний делікатесний паштет - фото крок 10
Переливаємо масу в красиву миску або форму. Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник годин на 8, нехай застигне.
качиний делікатесний паштет - фото крок 11
З смачним хлібом або на крекерах буде ой як смачно!

Схожі рецепти