Італійський буряковий салат
(покроковий рецепт з фото)
Італійський буряковий салат простий у приготуванні, але тим не менш, він дуже смачний, яскравий і корисний. Оригінальна заправка додає незвичайний і яскравий смак цього простого блюда. Приготовим?
Італійський буряковий салат на перший погляд простий і нічим не примітний. Але незвичайне поєднання інгредієнтів робить його дуже смачним. Оригінальна заправка з соку апельсина, масла і винного оцту надає незвичайний і яскравий смак. Ну, а як приготувати італійський буряковий салат, читайте в рецепті.
- Буряк відварна - 4-5 штук (невелика)
- Апельсин - 1/2 штуки
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка (бальзамічний)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Буряк необхідно заздалегідь відварити і остудити. Потім очистимо її і нарізаємо невеликими кубиками.
2. У невеликому посуді змішуємо винний оцет (або бальзамічний), сік половини апельсина і оливкове масло.
3. Часник натерти на дрібній тертці, а зелень дрібно нарубаємо.
4. Додаємо зелень і часник до нарізаною буряках, додаємо сіль і перець за смаком, поливаємо приготовленої заправкою.
5. І акуратно перемішуємо. Краще дати салату трохи настоятися. От і все, італійський буряковий салат готовий!