Gюcpot
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як зробити гюцпот, і що це взагалі таке, - розповідаю! Це таке морквяно-картопляне пюре з дивно м'яким м'ясом, голландська екзотика до вашого столу. Спробуєте?
Цей класичний рецепт гюцпот, звичайно, ще передбачає додавання деяких інших традиційних елементів, типу анісу, але я запропонувала більш доступний нашому споживачеві варіант. Взагалі ж можна таке пюре для гюцпот в домашніх умовах готувати взагалі з будь-яких овочів - експериментуйте, Не бійтеся! Дуже гарний, наприклад, варіант з картоплею, коренем селери, і квашеної капустою.
- Картопля - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Вино червоне десертне - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Наливаємо в сотейник оливкова олія, розігріваємо, і обсмажуємо на ньому крупно порізані цибулю і моркву.
2. Картоплю чистимо і ріжемо четвертинками, часник - дрібними пластинками. Додаємо до обсмаженою овочам. Сюди ж - м'ясо, вино, і вибрані приправи.
3. Заливаємо водою так, щоб вона трохи прикривала овочі. Тушкуємо дві години дуже маленькому вогні.
4. Тепер дістаємо м'ясо, і зливаємо зайву воду, але так, щоб досить вистачило для пюре. Товчемо овочі, а зверху вже викладаємо м'ясо. Готово!