Гуляш в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Загул - традиційне блюдо угорської кухні, але його люблять і знають далеко за межами Угорщини. Способів приготування гуляшу - десятки, я ж розповім вам, як приготувати гуляш в горщиках.
Гуляш являє собою густий суп з яловичини або телятини, обсмаженої на свинячому жирі з цибулею, солодким перцем і картоплею. Найчастіше в гуляш додають помідори, іноді - сметану.
Взагалі, це просте сільське блюдо, їжа пастухів і солдат. Але іноді гуляш може стати гідною прикрасою святкового столу - наприклад, якщо його приготувати в горщиках.
Я народилася і виросла в Ростові-на-Дону, а в цьому місті гуляш готувати вміють - донські козаки, прокрокували всю Європу ще в XIX столітті, запозичили національні страви з кухонь багатьох народів. Так що я розповім вам рецепт приготування гуляшу в горщиках по-козачі - з ароматними спеціями. Червоним вином, часником і пряними травами. Для сімейного святкового застілля - ідеальне блюдо!
- Яловичина йди телятина - 750 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Рослинна олія або жир - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Перець болгарський - 4-5 штук
- Помідори - 4-5 штук
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок (опціонально - можна посипати м'ясо при обсмажуванні, щоб соус був гущі)
- Спеції - За смаком (чорний і червоний перець, мелена паприка, пряні трави)
- Сіль - За смаком
- Червоне сухе вино - 1, 5 склянки (опціонально)
- Часник - 5-6 зубчиків
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Braai, базилік, м'ята - що любите, головне побільше)
Готувати в духовці при 180С 40-50 хвилин. Перед подачею посипати подрібненими зеленню і часником. Приємного апетиту або, як сказали б угорці, приємного апетиту! :)