Рецепт Гуляш в горщиках фото

Гуляш в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Телятина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Загул - традиційне блюдо угорської кухні, але його люблять і знають далеко за межами Угорщини. Способів приготування гуляшу - десятки, я ж розповім вам, як приготувати гуляш в горщиках.

Гуляш являє собою густий суп з яловичини або телятини, обсмаженої на свинячому жирі з цибулею, солодким перцем і картоплею. Найчастіше в гуляш додають помідори, іноді - сметану.

Взагалі, це просте сільське блюдо, їжа пастухів і солдат. Але іноді гуляш може стати гідною прикрасою святкового столу - наприклад, якщо його приготувати в горщиках.

Я народилася і виросла в Ростові-на-Дону, а в цьому місті гуляш готувати вміють - донські козаки, прокрокували всю Європу ще в XIX столітті, запозичили національні страви з кухонь багатьох народів. Так що я розповім вам рецепт приготування гуляшу в горщиках по-козачі - з ароматними спеціями. Червоним вином, часником і пряними травами. Для сімейного святкового застілля - ідеальне блюдо!

  • Яловичина йди телятина - 750 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Рослинна олія або жир - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Перець болгарський - 4-5 штук
  • Помідори - 4-5 штук
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок (опціонально - можна посипати м'ясо при обсмажуванні, щоб соус був гущі)
  • Спеції - За смаком (чорний і червоний перець, мелена паприка, пряні трави)
  • Сіль - За смаком
  • Червоне сухе вино - 1, 5 склянки (опціонально)
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Braai, базилік, м'ята - що любите, головне побільше)
гуляш в горщиках - фото крок 1
М'ясо вимити, обсушити, видалити плівки і жили і нарізати невеликими шматочками (приблизно 2х2 сантиметри).
гуляш в горщиках - фото крок 2
Обсмажити в маслі до рум'яного кольору і розкласти по горщикам.
гуляш в горщиках - фото крок 3
У залишках жиру обсмажити нарізану цибулю і додати до м'яса.
гуляш в горщиках - фото крок 4
І вже майже на зовсім сухій сковороді злегка підрум'янити очищений і нарізаний часточками картоплю. Розкласти по горщикам поверх лука.
гуляш в горщиках - фото крок 5
Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати. Викласти на картоплю.
гуляш в горщиках - фото крок 6
Помідори вимити і дрібно нарізати. Покласти поверх перцю.
гуляш в горщиках - фото крок 7
Додати в кожен горщик сіль і спеції. Влити воду або воду, змішану з вином - приблизно третина горщика, якщо ви хочете отримати густий гуляш і половину, якщо подобається більше рідкий.
Готувати в духовці при 180С 40-50 хвилин. Перед подачею посипати подрібненими зеленню і часником. Приємного апетиту або, як сказали б угорці, приємного апетиту! :)

Схожі рецепти