Азу з свинини в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Азу в горщиках - дуже смачна страва. Традиційно в Татарстані його готують з баранини або молодої конини. Але я готую азу зі свинини. Азу виходить не менш смачним і навіть більш ніжним.
Способів приготування азу зі свинини в горщиках багато, і інгредієнти для нього теж можна змінювати на свій смак. Я поділилася своїм варіантом цієї страви, яке в моїй родині дуже всім подобається. Азу з свинини в горщиках я часто готую до приїзду гостей. Заздалегідь готую всі компоненти, а за годину до обіду складаю все в горщики і в духовку. Дуже зручно. І дуже смачно! Смачного!
- Свинина - 500 грам (м'якоть)
- Картопля - 8 штук
- Мариновані або солоні огірки - 5-6 штук
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки (солодкий)
- Перець чилі - 1/3 частини (за смаком)
- Запашний перець - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок (для обжарки)
- Сіль - За смаком
Солоні або мариновані огірки очищаємо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками.
Свинину миємо й теж ріжемо довільними шматочками.
Потім свинину обсмажуємо 5-7 хвилин на рослинній олії. В кінці смаження додаємо в сковороду сіль і запашний перець.
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо соломкою і смажимо на окремій сковороді до золотистої скоринки 5 хвилин.
Картопля чистим. Нарізаємо дрібно і підрум'янюємо на рослинній олії на окремій сковороді. В кінці до картоплі додаємо перчик чилі.
Готуємо соус для заправки. Для цього змішуємо майонез і солодкий кетчуп.
Готуємо горщики для нашого азу. Прогріваємо їх в духовці. На дно горщика викладаємо солоні огірки. Потім обсмажене м'ясо. Його поливаємо половиною соусу з кетчупу і майонезу. Кидаємо туди лавровий лист. Зверху викладаємо зажарку з цибулі з морквою і підрум'янені картопля. Заливаємо азу соусом і ставимо в прогріту до 200 градусів духовку на півгодини. Перед подачею на стіл посипаємо наше азу зеленню. Смачного!