Баранина в горщиках з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Купили горщики? відмінно, я вам розповім, як зробити баранину в горщиках з картоплею, - одне з моїх улюблених страв з недавніх пір! В горщику і м'ясо завжди соковите, і картопля м'який, рекомендую!
Цей рецепт приготування баранини в горщиках з картоплею хороший своєю універсальністю, всі інгредієнти доступні, а навіть якщо баранини у вас не виявилося, я так думаю, підійде і будь-яке інше м'ясо. Тільки пам'ятайте - якщо ви хочете, щоб м'ясо було соковитим і м'яким - на саме дно налийте трохи води і масла. В іншому ж, що стосовно цього класичного рецепту баранини в горщиках з картоплею, то скажу хіба що то, що готувала я на 6 порцій. Тому кількість інгредієнтів ви зможете самі відрегулювати в залежності від того, скільки у вас горщиків є!
- Баранина - 600 грам
- Картопля - 6 штук
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Помідори - 3 штуки
- Сир твердий - 400 грам
- Спеції - За смаком
1. Отже, на дно горщика капає трохи масла, викладаємо частину м'яса, порізаного кубиками. Солимо і перчимо.
2. Наверх - шар картоплі. Картоплю теж солимо.
3. Тепер - шар цибулі та моркви.
4. І помідори. Трохи солимо їх зверху, закриваємо кришкою і ставимо в духовку на півгодини.
5. Дістаємо горщики, при необхідності додамо ще води. Зверху посипаємо товстим шаром тертого сиру, назад поміщаємо в духовку без кришки. Коли сир візьметься скоринкою - можна подавати! Смачного!