Рецепт Баранина в горщиках фото

Баранина в горщиках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Баранина в горщиках в домашніх умовах виходить неймовірно ароматною, таке блюдо хоч і готується довго, але завжди отримує купу компліментів за свою ситність, м'якість і соковитість. Раджу!

Хочете дізнатися, як приготувати баранину в горщиках? Так немає нічого простішого, насправді. За рахунок додавання великої кількості зелені і прошарку зі свіжих помідорів, баранина ніколи у вас не вийде прісної і жорсткої, тим більше, що в горщиках всі продукти завжди готуються у власному соку, тому, власне, і подавати таке блюдо найкраще прямо в горщиках. Ідеально на святковий стіл, адже на кожен день у нас баранину не їм, а ось на свято можна і розщедриться.

1. Баранину промиваємо і обсушити паперовими рушниками. Ріжемо кубиками середніх розмірів.

2. На сковорідці розігріваємо олію, і обсмажуємо нашу баранину деякий час з усіх боків до появи скоринки.

3. Укладаємо наше м'ясо по горщикам разом із залишками масла.

4. А тепер займемося овочевий прошарком - для цього часник, помідори і зелень моєму, і подрібнюємо, як вам подобається. Помідори, наприклад, я нарізаю кружечками, а зелень і часник подрібнюю в блендері.

5. Поверх м'яса кидаємо вибрані вами приправи і сіль, потім часник, викладаємо шар помідорів, і вже зверху все присипаємо зеленню.

6. Акуратно заливаємо бульйоном, закриваємо кришкою, і відправляємо в розпечену духовку приблизно на 2 годину.

Через годину можна дістати перевірити на сіль і готовність, і вже виходити з потужності вашої духовки. У мене вона стара, тому і стільки часу займає, а ви вже дивіться самі. Взагалі, ви можете оновлювати цей рецепт, як вам подобається, - я, наприклад, додаю ще нарізані кільцями цибулю, картоплю і болгарський перець, а з приправ настійно вам рекомендую спробувати баранину з базиліком і розмарином, - непередаване поєднання! Так що я сподіваюся, такий класичний рецепт баранини в горщиках знайде своє місце в ваших кулінарних книгах. Смачного!


  • Баранина - 1 кілограм
  • Помідори - 4 штуки
  • Часник - 8 зубчиків
  • Бульйон - 150 мілілітрів
  • Зелень - 200-300 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Хочете дізнатися, як приготувати баранину в горщиках? Так немає нічого простішого, насправді. За рахунок додавання великої кількості зелені і прошарку зі свіжих помідорів, баранина ніколи у вас не вийде прісної і жорсткої, тим більше, що в горщиках всі продукти завжди готуються у власному соку, тому, власне, і подавати таке блюдо найкраще прямо в горщиках. Ідеально на святковий стіл, адже на кожен день у нас баранину не їм, а ось на свято можна і розщедриться.

1. Баранину промиваємо і обсушити паперовими рушниками. Ріжемо кубиками середніх розмірів.

2. На сковорідці розігріваємо олію, і обсмажуємо нашу баранину деякий час з усіх боків до появи скоринки.

3. Укладаємо наше м'ясо по горщикам разом із залишками масла.

4. А тепер займемося овочевий прошарком - для цього часник, помідори і зелень моєму, і подрібнюємо, як вам подобається. Помідори, наприклад, я нарізаю кружечками, а зелень і часник подрібнюю в блендері.

5. Поверх м'яса кидаємо вибрані вами приправи і сіль, потім часник, викладаємо шар помідорів, і вже зверху все присипаємо зеленню.

6. Акуратно заливаємо бульйоном, закриваємо кришкою, і відправляємо в розпечену духовку приблизно на 2 годину.

Через годину можна дістати перевірити на сіль і готовність, і вже виходити з потужності вашої духовки. У мене вона стара, тому і стільки часу займає, а ви вже дивіться самі. Взагалі, ви можете оновлювати цей рецепт, як вам подобається, - я, наприклад, додаю ще нарізані кільцями цибулю, картоплю і болгарський перець, а з приправ настійно вам рекомендую спробувати баранину з базиліком і розмарином, - непередаване поєднання! Так що я сподіваюся, такий класичний рецепт баранини в горщиках знайде своє місце в ваших кулінарних книгах. Смачного!

Схожі рецепти