Баранина в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Баранина в горщиках в домашніх умовах виходить неймовірно ароматною, таке блюдо хоч і готується довго, але завжди отримує купу компліментів за свою ситність, м'якість і соковитість. Раджу!
Хочете дізнатися, як приготувати баранину в горщиках? Так немає нічого простішого, насправді. За рахунок додавання великої кількості зелені і прошарку зі свіжих помідорів, баранина ніколи у вас не вийде прісної і жорсткої, тим більше, що в горщиках всі продукти завжди готуються у власному соку, тому, власне, і подавати таке блюдо найкраще прямо в горщиках. Ідеально на святковий стіл, адже на кожен день у нас баранину не їм, а ось на свято можна і розщедриться.
1. Баранину промиваємо і обсушити паперовими рушниками. Ріжемо кубиками середніх розмірів.
2. На сковорідці розігріваємо олію, і обсмажуємо нашу баранину деякий час з усіх боків до появи скоринки.
3. Укладаємо наше м'ясо по горщикам разом із залишками масла.
4. А тепер займемося овочевий прошарком - для цього часник, помідори і зелень моєму, і подрібнюємо, як вам подобається. Помідори, наприклад, я нарізаю кружечками, а зелень і часник подрібнюю в блендері.
5. Поверх м'яса кидаємо вибрані вами приправи і сіль, потім часник, викладаємо шар помідорів, і вже зверху все присипаємо зеленню.
6. Акуратно заливаємо бульйоном, закриваємо кришкою, і відправляємо в розпечену духовку приблизно на 2 годину.
Через годину можна дістати перевірити на сіль і готовність, і вже виходити з потужності вашої духовки. У мене вона стара, тому і стільки часу займає, а ви вже дивіться самі. Взагалі, ви можете оновлювати цей рецепт, як вам подобається, - я, наприклад, додаю ще нарізані кільцями цибулю, картоплю і болгарський перець, а з приправ настійно вам рекомендую спробувати баранину з базиліком і розмарином, - непередаване поєднання! Так що я сподіваюся, такий класичний рецепт баранини в горщиках знайде своє місце в ваших кулінарних книгах. Смачного!
- Баранина - 1 кілограм
- Помідори - 4 штуки
- Часник - 8 зубчиків
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Зелень - 200-300 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Баранину промиваємо і обсушити паперовими рушниками. Ріжемо кубиками середніх розмірів.
2. На сковорідці розігріваємо олію, і обсмажуємо нашу баранину деякий час з усіх боків до появи скоринки.
3. Укладаємо наше м'ясо по горщикам разом із залишками масла.
4. А тепер займемося овочевий прошарком - для цього часник, помідори і зелень моєму, і подрібнюємо, як вам подобається. Помідори, наприклад, я нарізаю кружечками, а зелень і часник подрібнюю в блендері.
5. Поверх м'яса кидаємо вибрані вами приправи і сіль, потім часник, викладаємо шар помідорів, і вже зверху все присипаємо зеленню.
6. Акуратно заливаємо бульйоном, закриваємо кришкою, і відправляємо в розпечену духовку приблизно на 2 годину.
Через годину можна дістати перевірити на сіль і готовність, і вже виходити з потужності вашої духовки. У мене вона стара, тому і стільки часу займає, а ви вже дивіться самі. Взагалі, ви можете оновлювати цей рецепт, як вам подобається, - я, наприклад, додаю ще нарізані кільцями цибулю, картоплю і болгарський перець, а з приправ настійно вам рекомендую спробувати баранину з базиліком і розмарином, - непередаване поєднання! Так що я сподіваюся, такий класичний рецепт баранини в горщиках знайде своє місце в ваших кулінарних книгах. Смачного!