М'ясо в горщиках з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Страви в горщиках завжди виходять незвичайно ароматними і смачними. Оскільки я любитель простих рецептів, розповім, як приготувати м'ясо в горщиках з картоплею.
Секрет м'яса з картоплею в горщику - блюдо завжди виходить соковитим, адже воно нудиться у власному соку. Готовність страви перевіряється дуже просто: проткніть виделкою шматочки м'яса і картоплі. Якщо вони легко розколюються, значить, можна подавати до столу. Однак при бажанні можна потомить спекотне в духовці від одного до декількох годин.
- М'ясо, нарізане шматочками - 1, 3 кілограма (можете взяти яловичину, свинину або курку)
- Томати у власному соку - 500 грам
- Картопля - 900 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Спеції (чорний перець, душа, чилі) - За смаком
1
У глиняні горочки помістіть картопля, порізаний на четвертинки.
2
Поверх картоплі викладіть помідори з соком і подрібнений часник.
3
Зверху викладіть шматочки м'яса, посипте сіллю і прянощами.
4
Накрийте горщики кришкою і поставте в розігріту духовку на середній рівень на 50 хвилин-годину.
5
По досягненню готовності дістаньте горщики і дайте трохи постояти.