М'ясо по-французьки в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-французьки - це надзвичайно смачна страва, улюблене багатьма. Спробуйте приготувати його в горщиках - вийде ще смачніше і ароматні, ніж на деку!
Пропоную приготувати м'ясо по-французьки нетрадиційним способом - запекти його в горщиках! Блюдо виходить дуже соковитим, ніжним і смачним! Як приготувати м'ясо по-французьки в горщиках? ділюся рецептом!
- Свинина - 1 кілограм
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Печериці - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Сир - За смаком
- Біле напівсухе вино - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - За смаком (базилік)
- Спеції - За смаком (білий перець, кардамон, розмарин)
- Сіль - За смаком
1. Філе свинини ретельно промиваємо, нарізаємо смужками 2х4 і злегка відбиваємо. Кладемо м'ясо в посуд з напівсухим вином і залишаємо маринуватися на кілька годин.
2. Лук і шампіньйони дрібно нарізаємо, моркву натираємо на крупній тертці, потім обсмажуємо все це на рослинній олії.
3. Сир натираємо на тертці і збиваємо з яйцем.
4. Картоплю нарізаємо невеликими шматочками.
5. Видавлюємо часник за допомогою «чеснокодавкі».
6. Настав час наповнювати горщики. На дно кожного горщика кладемо по пів чайної ложки вершкового масла, перетертого з часником, посипаємо зеленню (відмінно підійде базилік) або прованськими травами. Далі кладемо картопля, поливаємо м'ясним бульйоном і напівсухим вином (1-2 ст. Ложки). Потім викладаємо обсмажені з грибами овочі, після яких слід м'ясо. Посипаємо спеціями і невеликою кількістю солі. Заливаємо вміст горщиків сирно-яєчною масою так, щоб вона повністю покрила м'ясо.
7. Відправляємо горщики в розігріту духовку і запікаємо м'ясо по-французьки при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.
8. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!