Грибний суп з куркою і сиром пармезан
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного і ситного супу з ідеального поєднання курки, грибів і сиру.
Варимо курку в киплячій воді до готовності. Охолоджуємо м'ясо і ріжемо його на шматочки. Бульйон залишаємо.
Розтоплюємо вершкове масло в каструльці на середньому вогні. Дрібно нарізаємо цибулю, кидаємо його в каструлю і пасеруємо його до м'якості 6 хвилин. Додаємо борошно, сіль, перець, все перемішуємо
Вливаємо в цибулю бульйон. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.
Нарізаємо дрібно гриби, селера, морква, картопля (на четвертинки), гарбуз, кукурудзу і чебрець. Всі інгредієнти додаємо в бульйон.
Зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 30 хвилин, поки всі овочі не стануть м'якими.
Додаємо вершки - 0, 75 склянки. Перемішуємо.
Поступово всипаємо заздалегідь натертий пармезан. Додаємо курку. Ставимо суп на дуже маленький вогонь і готуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою, не доводячи до кипіння.
Розливаємо суп по тарілках, посипаємо пармезаном і подаємо гарячим з білим хлібом.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Гриби свіжі - 650 грам
- Стебло селери - 0, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Гарбуз - 1 скибочку
- Зерна кукурудзи свіжі- 1 Склянка
- Чебрець свіжий - 2 чайних ложки
- Сир пармезан тертий - 1 Склянка
- Філе курячої грудки - 300 грам
- Вершки 25% -ві- 2 склянки
Розтоплюємо вершкове масло в каструльці на середньому вогні. Дрібно нарізаємо цибулю, кидаємо його в каструлю і пасеруємо його до м'якості 6 хвилин. Додаємо борошно, сіль, перець, все перемішуємо
Вливаємо в цибулю бульйон. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.
Нарізаємо дрібно гриби, селера, морква, картопля (на четвертинки), гарбуз, кукурудзу і чебрець. Всі інгредієнти додаємо в бульйон.
Зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 30 хвилин, поки всі овочі не стануть м'якими.
Додаємо вершки - 0, 75 склянки. Перемішуємо.
Поступово всипаємо заздалегідь натертий пармезан. Додаємо курку. Ставимо суп на дуже маленький вогонь і готуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою, не доводячи до кипіння.
Розливаємо суп по тарілках, посипаємо пармезаном і подаємо гарячим з білим хлібом.