Картопляне пюре з «пармезан»
(покроковий рецепт з фото)
Погодьтеся, картопляне пюре як гарнір - це відмінний варіант. Смачно, ситно, легко в приготуванні, але спробуйте урізноманітнити його, додавши натертий ароматний сир "пармезан" і мускатний горіх.
Картопляне пюре з "пармезаном" готується дуже просто. Відварюємо картопля, додаємо масло, робимо пюре, потім сдобряем спеціями і тертим "пармезаном" .
- Вершкове масло - 75 грам
- Сир "пармезан" - 40 грам
- Картопля - 9 штук
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Мускатний горіх - 0.3 чайних ложки
Картопля чистим, моєму, нарізаємо великими шматками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Картопля вибирайте швидкорозварювані і крохмалисті! Зливаємо воду в миску, картопля розминаємо в пюре, підливаючи необхідну кількість злитого картопляного відвару.
У картопляне пюре додаємо вершкове масло, чорний мелений перець, натёрний на дрібній тертці сир "пармезан" (залишивши трохи для посипання готового блюда) і мелений мускатний горіх.
Перемішуємо картопляне пюре з сиром і спеціями і подаємо до столу гарячим як гарнір, посипавши додатково кожну порцію тертим "пармезаном" .