Салат з сиром «пармезан»
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий, смачний і твердий італійський сир додасть будь-якої страви особливий пікантний смак. Особливо часто додають пармезан до салатів. Так давайте ж приготуємо не зовсім звичайний салат з цим сиром.
Італійці не даремно пишаються цим сиром, адже пікантний смак і особливий аромат сиру "пармезан" заміниш нічим. Мені найбільше цей сир подобається в різних салатах, і я розповім вам, як приготувати смачний салат з сиром "пармезан" . Готується він дуже легко і швидко, а виходить салат дуже смачним, легким, але поживним.
- Пармезан - 100 грам
- Груша - 2 штуки
- Рукола - 80-100 грам
- Горіхи - 50 грам (будь-які)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 0, 5 чайних ложки
- Мед - 0, 5 чайних ложки
Ось всі продукти, які нам знадобляться для приготування салату. Робимо дві великі порції.
Приготуємо соус-заправку. Змішуємо оливкову олію, оцет, мед і гірчицю. Додамо 1-2 дрібка солі і перець.
Груші очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо на невеликі скибочки або кубики.
Сир з допомогою Овочечистка настругати тонкими скибочками.
Викладаємо в салатник вимиті і підсушені листки руколи, потім - шматочки груші і горіхи. Горіхи можна подрібнити.
Поливаємо салат соусом і посипаємо пармезаном.