Рецепт Гратен з картоплі Юлії Висоцької фото

Гратен з картоплі Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смачний гратен для всієї родини готується легко і просто, якщо знаєш кілька секретів. Пропоную спробувати гратен з картоплі Юлії Висоцької, запишіть рецепт приготування до кулінарної книги!

Щоб картопляний гратен вийшов ніжним, навіть креязикам за текстурою, ми змішаємо вершки з молоком. Вершки беріть пожирніше. Блюдо виходить досить калорійним, але ситним. Крім мускатного горіха ви сміливо можете додавати в гратен розмарин або іншу зелень.

  • Картопля - 500 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Спеції - За смаком
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 2
Змішайте вершки і молоко, додайте тертий мускатний горіх.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 3
Посоліть і поперчіть за смаком.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 4
Часник дрібно наріжте. Можете для цього скористатися чеснокодавку. Додайте часник в молочно-вершкову суміш.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 5
Картоплю почистіть і поріжте на тонкі кружальця. Дуже зручно це робити за допомогою різання для овочів.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 6
Змастіть форму для випічки маслом вершковим, викладіть туди два шари картоплі.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 7
Додати сіль slegka, полийте соусом. Знову повторіть шари.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 8
Викладіть останні шматочки картоплі. Полийте все соусом.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 9
Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 180-200 градусів духовку на 45-60 хвилин. Готовність перевіряйте виделкою (вона повинна легко входити). Час точне залежить від вашої форми і від того, скільки шарів картоплі вийде.
гратен з картоплі Юлії Висоцької - фото крок 10
Готовому гратеном картопляного від Юлії Висоцької дайте охолонути під фольгою (хвилин 10) після того, як дістанете його з духовки.
Подавайте як гарнір або основне блюдо. Смачного!

Схожі рецепти