Гратен з картоплі Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Смачний гратен для всієї родини готується легко і просто, якщо знаєш кілька секретів. Пропоную спробувати гратен з картоплі Юлії Висоцької, запишіть рецепт приготування до кулінарної книги!
Щоб картопляний гратен вийшов ніжним, навіть креязикам за текстурою, ми змішаємо вершки з молоком. Вершки беріть пожирніше. Блюдо виходить досить калорійним, але ситним. Крім мускатного горіха ви сміливо можете додавати в гратен розмарин або іншу зелень.
- Картопля - 500 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 10 грам
- Спеції - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте вершки і молоко, додайте тертий мускатний горіх.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Часник дрібно наріжте. Можете для цього скористатися чеснокодавку. Додайте часник в молочно-вершкову суміш.
Картоплю почистіть і поріжте на тонкі кружальця. Дуже зручно це робити за допомогою різання для овочів.
Змастіть форму для випічки маслом вершковим, викладіть туди два шари картоплі.
Додати сіль slegka, полийте соусом. Знову повторіть шари.
Викладіть останні шматочки картоплі. Полийте все соусом.
Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 180-200 градусів духовку на 45-60 хвилин. Готовність перевіряйте виделкою (вона повинна легко входити). Час точне залежить від вашої форми і від того, скільки шарів картоплі вийде.
Готовому гратеном картопляного від Юлії Висоцької дайте охолонути під фольгою (хвилин 10) після того, як дістанете його з духовки.
Подавайте як гарнір або основне блюдо. Смачного!
Подавайте як гарнір або основне блюдо. Смачного!