Домашній майонез від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Домашній майонез - це дивно швидкий і простий у приготуванні соус, він підходить до м'яса і риби, а також як заправка для салатів. Мені найбільше подобається рецепт від Юлії Висоцької,
Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати домашній майонез від Юлії Висоцької. У мене за цим рецептом виходить 700 грам соусу, його можна зберігати три-чотири дні в холодильнику. Для збивання я використовую блендер. Можна і ручним віночком, але це буде довго і не так вже й просто. Для більш яскравого смаку майонезу можна замінити соняшникову олію на оливкову. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температура інгредієнти, так що краще дістати все з холодильника хвилин за 30 до збивання. Вийшов рідкуватий майонез? Додайте зовсім трохи олії. І знову збивайте до однорідності, як тільки бажана консистенція досягнута.
- Жовтки - 4 штуки
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 500 мілілітрів
1
Для початку підготуємо всі інгредієнти. Відокремте жовтки від білків, обов'язково вибирайте свіжі яйця, так як жовтки використовуємо в сирому вигляді. Дрібно наріжте часник, перетріть його з сіллю.
2
У посуд для збивання соусу складіть часник і додайте до нього гірчицю (вона додасть майонезу пікантність), 1 ст.Л. Ложку оцту, цукор, сіль і жовтки. Спочатку спробуйте слідувати зазначеної рецептурою. А наступного разу можна або зменшити, або додати інгредієнти на свій смак.
3
Почніть збивати суміш, через 10 секунд поступово вливайте олію тоненькою цівкою. Коли увіллє половину масла, додайте другу ложку яблучного оцту. Далі так само поступово додайте масло, що залишилося і збивайте, поки майонез не почне густіти.