Рецепт Хачапурі з сиром від Юлії Висоцької фото

Хачапурі з сиром від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

Тут я поділюся дуже популярним рецептом і покажу, як приготувати хачапурі з сиром від Юлії Висоцької. Це нескладна закуска з грузинської кухні, яка стала відомою в усьому світі. Пробуємо!

За смаком можна додавати в сирну начинку подрібнену зелень. У хачапурі можна класти кріп або петрушку. Також на свій розсуд в начинку можете додати чорний перець.

Якщо у вас немає підходящої форми, то страву можна випікати на пергаментному папері, сформувавши з тіста круглу корж.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир - 150 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Бринза - 350 грам
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
хачапурі з сиром від Юлії Висоцької - фото крок 1
Для тесту змішайте сир з одним яйцем, добре розітріть інгредієнти виделкою, щоб позбутися від грудочок. Потім холодне вершкове масло натріть на крупній тертці і додайте в тісто. Поступово введіть туди борошно з содою, додайте цукор і сіль. Добре вимісити тісто. Воно повинно вийти досить густим.
хачапурі з сиром від Юлії Висоцької - фото крок 2
Надішліть тісто в холодильник, займіться начинкою. Змішайте яйце зі сметаною. Натріть сир, а часник продавите на чесноковадке. За смаком додайте трохи солі. Перемішайте все виделкою.
хачапурі з сиром від Юлії Висоцької - фото крок 3
Тісто розділяється на дві частини. Форму для випічки змастіть рослинною олією, покладіть в неї тонким шаром одну частину тіста. Викладіть на тісто начинку, а зверху накрийте другою частиною тіста. Защипніть краю обох шарів тесту.
хачапурі з сиром від Юлії Висоцької - фото крок 4
Розігрійте духовку. Температура повинна досягти 180 градусів. Лише після цього відправляйте хачапурі запікатися. Час приготування стоставляет приблизно 30 хвилин.

Схожі рецепти