Хачапурі з сиром від Юлії Висоцької
(покроковий рецепт з фото)
Тут я поділюся дуже популярним рецептом і покажу, як приготувати хачапурі з сиром від Юлії Висоцької. Це нескладна закуска з грузинської кухні, яка стала відомою в усьому світі. Пробуємо!
За смаком можна додавати в сирну начинку подрібнену зелень. У хачапурі можна класти кріп або петрушку. Також на свій розсуд в начинку можете додати чорний перець.
Якщо у вас немає підходящої форми, то страву можна випікати на пергаментному папері, сформувавши з тіста круглу корж.
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 150 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Бринза - 350 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
Для тесту змішайте сир з одним яйцем, добре розітріть інгредієнти виделкою, щоб позбутися від грудочок. Потім холодне вершкове масло натріть на крупній тертці і додайте в тісто. Поступово введіть туди борошно з содою, додайте цукор і сіль. Добре вимісити тісто. Воно повинно вийти досить густим.
Надішліть тісто в холодильник, займіться начинкою. Змішайте яйце зі сметаною. Натріть сир, а часник продавите на чесноковадке. За смаком додайте трохи солі. Перемішайте все виделкою.
Тісто розділяється на дві частини. Форму для випічки змастіть рослинною олією, покладіть в неї тонким шаром одну частину тіста. Викладіть на тісто начинку, а зверху накрийте другою частиною тіста. Защипніть краю обох шарів тесту.
Розігрійте духовку. Температура повинна досягти 180 градусів. Лише після цього відправляйте хачапурі запікатися. Час приготування стоставляет приблизно 30 хвилин.