Горбуша в вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Горбуша і вершки - дуже вдале поєднання в кулінарії, на мій скромний погляд. Риба запікається під слічоно-часниковим соусом з додаванням м'яти. Остання надає страві особливий шарм і аромат.
Просте блюдо підійде і на сімейну вечерю, і на святковий стіл! Щоб не виникало питань, як зробити горбушу в вершково-часниковому соусі, ділюся з вами даними рецептом. Вершки беріть середньої жирності, де до 7-8%. М'яту можна і не додавати, але мені здалося, що з нею набагато краще і якось ароматні. Вдалого приготування!
- Горбуші - 10 штук (стейки)
- Вершки - 2/3 склянки
- Часник - 3-4 зубчиків
- М'ята - За смаком
- Сіль і цукор - За смаком
Підготуйте рибні стейки. Змішайте в ступці сіль і цукор, подрібніть їх. Приготовленої сумішшю натріть рибу.
Обсмажте горбушу на повільному вогні з двох сторін.
Готуйте до золотистої скоринки.
Влийте в блендер вершки, додайте листя м'яти і зубчики часнику. Подрібніть все до однорідності.
Перемістіть горбушу на деко, залийте вершково-часниковим соусом. Запікайте рибу в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
У готового блюда красива, золотава скоринка.
Смачного!