Рецепт Горбуша в вершково-часниковому соусі фото

Горбуша в вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Зелень , М'ята , Часник
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Горбуша і вершки - дуже вдале поєднання в кулінарії, на мій скромний погляд. Риба запікається під слічоно-часниковим соусом з додаванням м'яти. Остання надає страві особливий шарм і аромат.

Опис приготування:

Просте блюдо підійде і на сімейну вечерю, і на святковий стіл! Щоб не виникало питань, як зробити горбушу в вершково-часниковому соусі, ділюся з вами даними рецептом. Вершки беріть середньої жирності, де до 7-8%. М'яту можна і не додавати, але мені здалося, що з нею набагато краще і якось ароматні. Вдалого приготування!

  • Горбуші - 10 штук (стейки)
  • Вершки - 2/3 склянки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • М'ята - За смаком
  • Сіль і цукор - За смаком
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 1
Підготуйте рибні стейки. Змішайте в ступці сіль і цукор, подрібніть їх. Приготовленої сумішшю натріть рибу.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 2
Обсмажте горбушу на повільному вогні з двох сторін.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 3
Готуйте до золотистої скоринки.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 4
Влийте в блендер вершки, додайте листя м'яти і зубчики часнику. Подрібніть все до однорідності.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 5
Перемістіть горбушу на деко, залийте вершково-часниковим соусом. Запікайте рибу в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 6
У готового блюда красива, золотава скоринка.
горбуша в вершково-часниковому соусі - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти