Брокколі в вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що овочі - це доповнення до м'яса. Але вони можуть стати самостійною стравою при правильному підході. Давайте перейдемо до питання про те, як приготувати брокколі в вершково-часниковому соусі.
Брокколі дуже схожа за смаком і способом приготування на кольорову капусту. Я би сказала, що різниця тільки в кольорі. Та й за властивостями вони дуже близькі. Звичайно, насичений зелений колір приємніше оку, тому багато зупиняють свій вибір саме на брокколі.
- Брокколі - 800 грам
- Крем - 250 мілілітрів
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Моєму брокколі, поділяємо її на суцвіття. Ставимо каструлю з водою, варимо брокколі до напівготовності. На це буде потрібно не більше 5 хвилин (якщо брокколі НЕ заморожена).
Як зелені у мене свіжі гілочки базиліка. Нарізаю дрібно м'які стеблинки і побільше - листочки. Змішую сметану з майонезом, солю і перчу. Нарізаю дрібно зубчики часнику, змішую все в вершково-часниковий соус.
Подваренний брокколі дістаємо з окропу і перекладаємо в глибоку сковороду. Виливаємо наш вершковий соус, тушкуємо все під кришкою 10 хвилин на середньо-слабкому вогні.
В принципі, гасити овочі в соусі необов'язково. Можна просто полити соусом відварені суцвіття і подавати страву в такому вигляді. Але я вирішила їх протушкувати, щоб брокколі просочилася соусом. Подаємо все як гарнір, або як основне блюдо в якості легкого вечері. Смачного!