Рецепт Брокколі в вершково-часниковому соусі фото

Брокколі в вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Часник, Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Ми звикли, що овочі - це доповнення до м'яса. Але вони можуть стати самостійною стравою при правильному підході. Давайте перейдемо до питання про те, як приготувати брокколі в вершково-часниковому соусі.

Брокколі дуже схожа за смаком і способом приготування на кольорову капусту. Я би сказала, що різниця тільки в кольорі. Та й за властивостями вони дуже близькі. Звичайно, насичений зелений колір приємніше оку, тому багато зупиняють свій вибір саме на брокколі.

  • Брокколі - 800 грам
  • Крем - 250 мілілітрів
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
брокколі в вершково-часниковому соусі - фото крок 1
Моєму брокколі, поділяємо її на суцвіття. Ставимо каструлю з водою, варимо брокколі до напівготовності. На це буде потрібно не більше 5 хвилин (якщо брокколі НЕ заморожена).
брокколі в вершково-часниковому соусі - фото крок 2
Як зелені у мене свіжі гілочки базиліка. Нарізаю дрібно м'які стеблинки і побільше - листочки. Змішую сметану з майонезом, солю і перчу. Нарізаю дрібно зубчики часнику, змішую все в вершково-часниковий соус.
брокколі в вершково-часниковому соусі - фото крок 3
Подваренний брокколі дістаємо з окропу і перекладаємо в глибоку сковороду. Виливаємо наш вершковий соус, тушкуємо все під кришкою 10 хвилин на середньо-слабкому вогні.
брокколі в вершково-часниковому соусі - фото крок 4
В принципі, гасити овочі в соусі необов'язково. Можна просто полити соусом відварені суцвіття і подавати страву в такому вигляді. Але я вирішила їх протушкувати, щоб брокколі просочилася соусом. Подаємо все як гарнір, або як основне блюдо в якості легкого вечері. Смачного!

Схожі рецепти