Рецепт Мідії у вершково-часниковому соусі фото

Мідії у вершково-часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Фуршет, Святковий обід
Гарячі страви

Ось вже дійсно справжній кулінарний шедевр для справжніх гурманів, який ми, втім, з легкістю приготуємо у себе вдома. Скажу вам чесно, кращого варіанту для романтичного вечора годі й шукати.

Неймовірно смачне, вишукане і оригінальне блюдо сьогодні я хочу запропонувати вам в цьому рецепті приготування мідій в вершково-часниковому соусі. Як виявилося, не тільки в ресторанах можна спробувати різні делікатеси з морепродуктів, але навіть вдома без всяких спеціальних навичок можна зробити відмінне блюдо як у кращих шеф-кухарів світу. Звичайно, кожен день таке їсти не будеш, а ось влаштувати маленьке свято для своєї другої половинки, це завжди можна, адже всі необхідні інгредієнти спокійно можна знайти в магазині. Тому давайте зробимо приємно собі і своїм коханим, а я розповім вам, як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі в домашніх умовах.

  • Мідії в раковинах - 22-25 штук (тут "королівські гіганти" )
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 45 грам
  • Оливкова олія - За смаком
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушена зелень )
  • Сіль - За смаком
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 1
Для початку ми приготуємо сам соус. Отже, викладаємо на сковороду невеликий шматочок вершкового масла і розтоплюємо його, потім додаємо трохи оливкової олії. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 2
Тепер вливаємо на сковороду вино, тушкуємо пару хвилин, потім додаємо вершки, продовжуємо тушкувати, поки маса не загусне (хвилини 3-4).
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 3
Подрібнюємо часник і викладаємо його на сковороду, солимо і заправляємо спеціями соус.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 4
Перемішуємо все, накриваємо сковорідку кришкою і вимикаємо вогонь. Вершково-часниковий соус готовий.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 5
Тепер займемося мідіями, ретельно промиваємо їх під холодною водою і викладаємо на рушник, щоб видалити зайву вологу.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 6
Далі викладаємо мідії на деко і в кожну раковину кладемо трохи соусу.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 7
Посипаємо мідії тертим сиром, деко накриваємо фольгою і ставимо його в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 5 хвилин без неї.
мідії у вершково-часниковому соусі - фото крок 8
Ось тепер наше блюдо готове, викладаємо мідії на тарілку і прикрашаємо їх лимоном. Смачного!

Схожі рецепти