Горбуша солона
(покроковий рецепт з фото)
Солона горбуша - це приголомшлива і неймовірно смачна закуска, яка ідеально підходить для святкового столу, і, до речі, її без особливих зусиль можна приготувати у себе вдома, самі спробуйте.
Ні для кого не секрет, що така рибка завжди була і буде окрасою будь-якого столу, і без різних закусок з неї не проходить жодне масове гуляння. А ось чи знаєте ви, як зробити горбушу солону в домашніх умовах? Якщо ні, я поділюся з вами своїм способом, адже він мені шалено подобається своєю простою і відмінним смаком кінцевого продукту. З цим рецептом приготування горбуші солоної впорається навіть дитина, так що ви можете сміливо приступати до справи, адже у вас напевно все вийде.
- Горбуші - 1 штука
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошком - 5-6 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
Найкраще тут, звичайно ж, взяти свіжу рибку, але на крайній випадок підійде і заморожена. Отже, розморожуємо рибу (якщо треба), потрошимо її і відрізаємо у горбуші голову, хвіст і плавники. Очищаємо рибу від луски і ретельно промиваємо її під проточною водою.
Висушуємо очищену рибу за допомогою паперових рушників, готуємо інші інгредієнти.
Розрізаємо тушку на дві частини і викладаємо в каструльку. Окремо змішуємо цукор і сіль і натираємо цією сумішшю рибу з усіх боків, залишаємо на 2 годину. За цей час риба пустить сік, перевертаємо її і опускаємо в розсіл перець горошком і лавровий лист, закриваємо каструлю харчовою плівкою і ставимо її в холодильник. Якщо ви хочете отримати малосольну рибу, то воно буде готова через добу, для риби середньої солоності потримайте її в холодильнику 2 дня.