Рецепт Горбуша солона в олії з цибулею фото

Горбуша солона в олії з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет

Апетитна і соковита рибка, засоленная таким образом, може стати ідеальною начинкою для бутербродів, диван, tartaletok. Її можна подати як самостійне блюдо з кашами, пастою, картопляним пюре.

Термін придатності такої закуски - 1 тиждень при зберіганні в холодильнику, але, як правило, закінчується вона набагато швидше, так як всі хочуть спробувати цей делікатес. Можна заморозити частини горбуші, щотижня размораживая їх і створюючи нову порцію апетитного страви. Головне - обов'язково витримати м'якоть протягом доби в спеціях.

  • Горбуші - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 80-100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Кріп - 0, 5 пучка
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 1
Підготуйте зазначені продукти.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 2
Шматочок горбуші очистіть від шкіри з лускою і кісток, підрізаючи м'якоть гострим ножем. Промийте м'якоть в воді, промокніть паперовим рушником і викладіть на тарілку або в глибоку ємність.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 3
Присипте м'якоть з усіх боків сіллю і цукровим піском. Пам'ятайте, що ємність повинна бути з бортиками, так як в процесі засолювання рибна м'якоть виділить рідина.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 4
Додайте і мелений чорний перець. Горбушу в спеціях помістіть в холодильник, за бажанням обмотайте ємність харчовою плівкою, щоб інші продукти не перетягнули на себе рибний аромат.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 5
Через добу спеції вбереться в рибу, а вона виділить рідину. Рідина злийте.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 6
Очистіть від лушпиння цибулю, промийте зелень кропу. Наріжте цибулю півкільцями, а кріп подрібніть.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 7
Засолену м'якоть горбуші наріжте тонкими пелюстками і викладіть в ємність з лушпиння нарізкою і зеленню.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 8
Акуратно перемішайте між собою вміст ємності. Заповніть нею банку або контейнер з кришкою.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 9
Влийте туди ж рослинне масло без запаху, заповнюючи ємність до верху. Накрийте кришкою і помістіть в холодильник ще на добу. За цей час м'якоть вбере в себе цибульний аромат.
горбуша солона в олії з цибулею - фото крок 10
Через зазначений час закуску можна продегустувати, зібравши за столом своїх рідних. Особливо смачна вона на сніданок, з підсмаженими тостами і гарячим чаєм!

Схожі рецепти