Горбуша солона в олії з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна і соковита рибка, засоленная таким образом, може стати ідеальною начинкою для бутербродів, диван, tartaletok. Її можна подати як самостійне блюдо з кашами, пастою, картопляним пюре.
Термін придатності такої закуски - 1 тиждень при зберіганні в холодильнику, але, як правило, закінчується вона набагато швидше, так як всі хочуть спробувати цей делікатес. Можна заморозити частини горбуші, щотижня размораживая їх і створюючи нову порцію апетитного страви. Головне - обов'язково витримати м'якоть протягом доби в спеціях.
- Горбуші - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 80-100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 0, 5 пучка
Підготуйте зазначені продукти.
Шматочок горбуші очистіть від шкіри з лускою і кісток, підрізаючи м'якоть гострим ножем. Промийте м'якоть в воді, промокніть паперовим рушником і викладіть на тарілку або в глибоку ємність.
Присипте м'якоть з усіх боків сіллю і цукровим піском. Пам'ятайте, що ємність повинна бути з бортиками, так як в процесі засолювання рибна м'якоть виділить рідина.
Додайте і мелений чорний перець. Горбушу в спеціях помістіть в холодильник, за бажанням обмотайте ємність харчовою плівкою, щоб інші продукти не перетягнули на себе рибний аромат.
Через добу спеції вбереться в рибу, а вона виділить рідину. Рідина злийте.
Очистіть від лушпиння цибулю, промийте зелень кропу. Наріжте цибулю півкільцями, а кріп подрібніть.
Засолену м'якоть горбуші наріжте тонкими пелюстками і викладіть в ємність з лушпиння нарізкою і зеленню.
Акуратно перемішайте між собою вміст ємності. Заповніть нею банку або контейнер з кришкою.
Влийте туди ж рослинне масло без запаху, заповнюючи ємність до верху. Накрийте кришкою і помістіть в холодильник ще на добу. За цей час м'якоть вбере в себе цибульний аромат.
Через зазначений час закуску можна продегустувати, зібравши за столом своїх рідних. Особливо смачна вона на сніданок, з підсмаженими тостами і гарячим чаєм!