Печеня з яловичиною і овочами на рослинній олії
(покроковий рецепт з фото)
Всі овочі для цього блюда попередньо обсмажуються, після чого гасяться до готовності. У спекотне додається картопля, кабачок, баклажан, цибуля, морква, помідори та інші овочі за вашим бажанням.
Печеня завжди вважалося м'ясною стравою. Сьогодні пропоную приготувати його з яловичини або телятини. В 19 столітті на Русі спекотне вважалося головним блюдом в будь-якому будинку. Пізніше його почали готувати з грибів або птиці.
Печеня з яловичиною і овочами на рослинній олії - це відмінний варіант ситного обіду для всієї родини.
- Яловичина - 300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штук
- Баклажан - 1 штук
- Кабачок - 1 штук
- Помідори - 2 штуки
- Стручкова квасоля - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам (для смаження)
- Сіль і спеції - За смаком
- Томатна паста - За смаком
- Часник - За смаком
1. Для цієї страви нам знадобиться сама м'яка частина яловичини. Я взяла антрекот. Це потрібно для того, щоб м'ясо приготувалося швидко і було м'яким. Нарізаємо антрекот на частини і обсмажуємо на рослинному маслі.
2. Додаємо цибулю і моркву, а також солимо і приправляємо за смаком. У цей момент можна додати подрібнений часник.
3. Додаємо томатну пасту (я поклала 1 столову ложку) і обсмажуємо при постійному помішуванні ще пару хвилин. Потім викладаємо в каструлю, в якій будемо гасити.
4. Тепер обсмажуємо окремо всі інші овочі. Кабачок обсмажуємо з стручкової квасолею.
5. Нарізаємо баклажан кубиками середнього розміру, солимо і залишаємо на час (це потрібно для того, щоб пішла гіркота).
6. Нарізаємо картоплю і теж відправляємо смажитися. Коли на ньому почне утворюватися золотава скоринка, викладаємо в каструлю.
7. Помідори можна обсмажити разом з кабачком і квасолею.
8. В самому кінці обсмажуємо баклажани. Їх теж відправляємо до решти інгредієнтів.
9. Коли всі інгредієнти будуть з'єднані, перемішайте їх ретельно, додайте сіль за смаком і залийте водою так, щоб вона покрила овочі.
10. У самому кінці додаємо зелень.
11. І капусту. Якщо капуста молода, то додайте її за 10 хвилин до закінчення гасіння.
12. Подавайте спекотне в гарячому вигляді як самостійне блюдо.