Пісочне тісто на рослинній олії
(покроковий рецепт з фото)
Погодьтеся, пісочне тісто - саме слухняна, смачна і популярна основа для багатьох кулінарних рішень, але класичні варіації з вершковим маслом приїлися. Уявляю мій рецепт.
Я люблю робити пісочне тісто з рослинним маслом тому, що це не так складно, як зі звичайним маслом або маргарином. Місити таке тісто набагато простіше і приємніше, ніж намагатися розчавити виделкою вершкове масло і змішати його з борошном. З такого тіста можна приготувати все, що завгодно. А за смаковими якостями воно не сильно відрізняється він тесту на маргарині або вершковому маслі. Спробуйте мій варіант, як приготувати пісочне тісто на рослинній олії, і ви не пошкодуєте!
- Борошно - 2 склянки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Кефір - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Гашене сода - 0, 5 чайних ложки
Змішайте у великій тарі кефір, олія, борошно, щіпку солі і яйце. Збийте тісто в крихту. Гарненько перемішайте борошно.
Тісто постарайтеся сильно не місити, інакше воно буде кришитися і нічого приготувати не вийде.
Додайте в тісто погашену оцтом соду. І ще раз добре перемішайте. Потім сформуйте з тіста кулю і охолоджуйте в холодильнику 20-30 хвилин.