Заварне тісто на рослинній олії
(покроковий рецепт з фото)
Таке заварне тісто на рослинному маслі відмінно підійде для різної випічки: пироги, булочок, еклерів і т.Д. Готується воно дуже швидко - протягом 20 хвилин.
Готувати заварне тісто можна не тільки на вершковому маслі або маргарині, але і на рослинному маслі. В результаті воно виходить еластичним і добре ліпиться. З такого заварного тесту на рослинній олії можна приготувати фігурний пиріг, еклери, повітряні булочки і т.Д.
- Рослинна олія - 100 грам
- Вода - 100 грам
- Борошно - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Кип'ятимо воду і знімаємо з вогню, вливаємо олію і додаємо сіль.
2. Всипаємо просіяне борошно і починаємо швидко замішувати тісто, поки вода і масло не охололи.
3. Можна поставити на дуже слабкий вогонь і замішувати тісто за допомогою дерев'яної лопатки.
4. Додаємо в самому кінці яйця і замішуємо тісто однорідної консистенції. Можна скористатися міксером або зробити це вручну.
5. Тісто виходить еластичним і добре піддається ліпленню. Для пирога я додаю трохи більше борошна, чим звичайно, а якщо ви готуєте еклери - скористайтеся кондитерським шприцом і дотримуйтесь рецептуру (така консистенція тесту буде ідеальною для приготування заварних тістечок).