Рецепт Форель на мангалі фото

Форель на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Форель
Низькокалорійні, Рецепти без шкоди
На природу
Гарячі страви

Готуєтеся до пікніка і не знаєте, що вибрати в якості основного блюда? А може бути просто любите корисні і смачні страви? У будь-якому з цих випадків простий рецепт форелі на мангалі буде до речі.

Є безліч різних варіантів, як приготувати форель на мангалі. Я пропоную один з найдоступніших і нескладних, в який використовується тільки зелень, лимон і мінімум спецій. Не потрібно перевантажувати рибку приправами, адже вона сама по собі дуже смачна. Також не бачу сенсу робити якісь особливі маринади. Краще доповнити форель соусом перед подачею.

  • Форель - 4 штуки
  • Зелень - 2 пучка (зелена цибуля, кріп, петрушка, Тархуна)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Лимон і лайм - 2-3 штук
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
форель на мангалі - фото крок 1
1. Насамперед вимийте рибку (при необхідності очистіть від луски і нутрощів) як слід і обсушити паперовим рушником. Зелень і лимон також промийте і злегка просушіть.
форель на мангалі - фото крок 2
2. Зелень розділіть на 4 рівні частини і заповніть черевце кожної рибки. Лимон наріжте тонкими скибочками і також помістіть всередину. Якщо є можливість, використовуйте в рецепт приготування форелі на мангалі і лимон, і вапно.
форель на мангалі - фото крок 3
3. Сіллю і перцем натріть рибу з усіх боків і трохи побризкайте соком лимона. Зробіть по поверхні невеликі надрізи. За допомогою пензлика змастіть невеликою кількістю оливкової олії. У такому вигляді потримайте рибу біля півгодини перед приготуванням.
форель на мангалі - фото крок 4
4. Смажте форель на мангалі в домашніх умовах близько 4 хвилин з одного боку, а потім переверніть і ще хвилинки 3 з другої.
форель на мангалі - фото крок 5
5. Подавати до столу рибку можна цілком або відразу акуратно очистивши від шкірки і подавати чисте філе. Корисне, натуральне і дуже смачна страва.
Смачного!

Схожі рецепти