Форель на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Готуєтеся до пікніка і не знаєте, що вибрати в якості основного блюда? А може бути просто любите корисні і смачні страви? У будь-якому з цих випадків простий рецепт форелі на мангалі буде до речі.
Є безліч різних варіантів, як приготувати форель на мангалі. Я пропоную один з найдоступніших і нескладних, в який використовується тільки зелень, лимон і мінімум спецій. Не потрібно перевантажувати рибку приправами, адже вона сама по собі дуже смачна. Також не бачу сенсу робити якісь особливі маринади. Краще доповнити форель соусом перед подачею.
- Форель - 4 штуки
- Зелень - 2 пучка (зелена цибуля, кріп, петрушка, Тархуна)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лимон і лайм - 2-3 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед вимийте рибку (при необхідності очистіть від луски і нутрощів) як слід і обсушити паперовим рушником. Зелень і лимон також промийте і злегка просушіть.
2. Зелень розділіть на 4 рівні частини і заповніть черевце кожної рибки. Лимон наріжте тонкими скибочками і також помістіть всередину. Якщо є можливість, використовуйте в рецепт приготування форелі на мангалі і лимон, і вапно.
3. Сіллю і перцем натріть рибу з усіх боків і трохи побризкайте соком лимона. Зробіть по поверхні невеликі надрізи. За допомогою пензлика змастіть невеликою кількістю оливкової олії. У такому вигляді потримайте рибу біля півгодини перед приготуванням.
4. Смажте форель на мангалі в домашніх умовах близько 4 хвилин з одного боку, а потім переверніть і ще хвилинки 3 з другої.
5. Подавати до столу рибку можна цілком або відразу акуратно очистивши від шкірки і подавати чисте філе. Корисне, натуральне і дуже смачна страва.
Смачного!
Смачного!