Форель на мангалі в лимонно-часниковому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Форель - дуже смачна риба, а якщо правильно вибрати рецепт її приготування, то вона просто дивна на смак! Я поділюся з вами, як приготувати форель на мангалі в лимонно-часниковому маринаді.
Форель на мангалі краще готувати з головою, так вона вийде соковитіше.
Я звичайно не використовую ніяких приправ, крім чорного перцю, але ви можете додати свої улюблені спеції.
Це прекрасне блюдо для виходу на природу!
- Форель - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Олія - 4-5 Ст. Ложок
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Форель необхідно почистити, видаліть у неї зябра і нутрощі.
2. Всередині риби по хребту зробіть надріз, а потім ложкою вичистіть кров. Помийте рибу, витріть її серветкою насухо.
3. Всередині і зовні натріть сіллю, а потім чорним меленим перцем.
4. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, видавіть або дрібно наріжте часник. Половину часнику і порізану цибулю перекладіть в ємність (я на природі брала великий пакет), де буде маринуватися риба, додайте чашку соняшникової олії. Другу половину часнику покладіть в пакет, посолити і додати 2 ложки олії. Видавіть в обидві ємності по половині соку лимона.
5. Рибу добре натріть маринадом з цибулею і залиште маринуватися в пакеті з маринадом мінімум на півгодини.
6. Грати змастіть маслом, закладіть туди рибу, поставте її на мангал. Перевертайте кожні 2 хвилини, поливаючи часниковим маринадом. Готується форель в середньому 20 хвилин.
7. Усе, наша форель в лимонно-часниковому маринаді готова!