Філе-міньйон з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Філе-міньйон з яловичини - це невеликий круглий стейк, приготований з філейної вирізки молодий яловичини, а краще телятини. Це пісне і ніжне м'ясо. Філе міньйон з яловичини готують без крові.
Філе-міньйон з яловичини готувати можна і без відкритого вогню, на сильно розігрітому домашньому грилі. Спочатку м'ясо швидко обсмажується на сильному грилі або сковороді з усіх боків, щоб створити захисну скоринку, а потім вже смажте до готовності на меншому вогні. Дуже добре мати градусник для виміру температури усередині м'яса. М'ясо можна і не маринувати, але обов'язково воно має бути кімнатної температури. Подавати філе-міньйон з яловичини можна з грибним соусом. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 600 грам
- Скибочку бекону - 4 штуки
- Червоне вино - 1 Склянка
- Масло оливкове - 1/2 склянки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
Філе яловичини наріжте на шматки.
Оберніть шматок філе беконом.
Закріпіть шпагатом.
Приготуйте маринад з вина, оцту, масла, товченого часнику, гірчиці, меленого перцю.
М'ясо опустіть в маринад на 4 годину.
Підготуйте гриль і обсмажте м'ясо на максимально сильному вогні з усіх боків, щоб зберегти соковитість всередині.
Смажте стейки на грилі по 2 хвилини під кришкою ( дає) з кожного боку на сильному спеку.
Смажте стейки, поки температура всередині м'яса не досягне 90 градусів.
Зніміть міньйон з вогню і дайте відпочити яловичині 5 хвилин, накривши тарілку фольгою з отвором для виходу пари.