Рецепт Філе-міньйон з яловичини фото

Філе-міньйон з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Норвезька кухня
М'ясо , Яловичина , Телятина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Філе-міньйон з яловичини - це невеликий круглий стейк, приготований з філейної вирізки молодий яловичини, а краще телятини. Це пісне і ніжне м'ясо. Філе міньйон з яловичини готують без крові.

Опис приготування:

Філе-міньйон з яловичини готувати можна і без відкритого вогню, на сильно розігрітому домашньому грилі. Спочатку м'ясо швидко обсмажується на сильному грилі або сковороді з усіх боків, щоб створити захисну скоринку, а потім вже смажте до готовності на меншому вогні. Дуже добре мати градусник для виміру температури усередині м'яса. М'ясо можна і не маринувати, але обов'язково воно має бути кімнатної температури. Подавати філе-міньйон з яловичини можна з грибним соусом. Успіхів і приємного апетиту!


  • Яловичина - 600 грам
  • Скибочку бекону - 4 штуки
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Масло оливкове - 1/2 склянки
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - 1 Ст. Ложка
філе-міньйон з яловичини - фото крок 1
Філе яловичини наріжте на шматки.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 2
Оберніть шматок філе беконом.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 3
Закріпіть шпагатом.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 4
Приготуйте маринад з вина, оцту, масла, товченого часнику, гірчиці, меленого перцю.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 5
М'ясо опустіть в маринад на 4 годину.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 6
Підготуйте гриль і обсмажте м'ясо на максимально сильному вогні з усіх боків, щоб зберегти соковитість всередині.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 7
Смажте стейки на грилі по 2 хвилини під кришкою ( дає) з кожного боку на сильному спеку.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 8
Смажте стейки, поки температура всередині м'яса не досягне 90 градусів.
філе-міньйон з яловичини - фото крок 9
Зніміть міньйон з вогню і дайте відпочити яловичині 5 хвилин, накривши тарілку фольгою з отвором для виходу пари.

Схожі рецепти