Філе міньйон в Грилі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Філе-міньйон - зріз центральної частини вирізки філе, ніжне і пісне м'ясо без"крові" . Зазвичай стейк філе міньйон буває товщі інших видів стейка. Для його смаження знадобиться сіль, перець, трохи масла.
Опис приготування:
Мангал для стейка краще розпалити за кілька годин планованої смаження. Не забудьте вибрати м'ясо з холодильника, щоб воно досягло кімнатної температури.
- Філе міньйон - 2 штуки(400-500 г)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
1. Виберіть товстий шматок м'яса. Чим шматок товщі, тим легше його пріготовоіть і не пережарити.
2. Ви вирішуєте, коли ви будете солити стейк - до або після смаження. Якщо солити будете до смаження, то зробіть це за 30-40 хвилин до неї. В іншому випадку сіль"витягне" сік і м'ясо буде зіпсовано.
3. Для смаження треба використовувати філе міньйон кімнатної температури. Так м'ясо краще буде м'якше.
4. Змастіть філе міньйон маслом (нейтрального смаку, бажано) з обох сторін.
5. Вугілля мангала перемістіть в одну сторону і поставте решітку.
6. Обжарівайке філе міньйон на грилі протягом 2-5 хвилин з кожного боку. Чим довше час смаження, тим сильніше прожарітся м'ясо.
7. Ні в якому разі не проколюйте стейк виделкою! використовуйте щипці.
8. Готовий філе міньйон викладіть на тарілку і дайте відпочити хвилин 10. Потім поперчіть і подавайте.
9. Філе міньйон на грилі над! Смачного!