Філе міньйон в Грилі
(покроковий рецепт з фото)
Філе-міньйон - зріз центральної частини вирізки філе, ніжне і пісне м'ясо без "крові" . Зазвичай стейк філе міньйон буває товщі інших видів стейка. Для його смаження знадобиться сіль, перець, трохи масла.
Мангал для стейка краще розпалити за кілька годин планованої смаження. Не забудьте вибрати м'ясо з холодильника, щоб воно досягло кімнатної температури.
- Філе міньйон - 2 штуки(400-500 г)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
1. Виберіть товстий шматок м'яса. Чим шматок товщі, тим легше його пріготовоіть і не пережарити.
2. Ви вирішуєте, коли ви будете солити стейк - до або після смаження. Якщо солити будете до смаження, то зробіть це за 30-40 хвилин до неї. В іншому випадку сіль "витягне" сік і м'ясо буде зіпсовано.
3. Для смаження треба використовувати філе міньйон кімнатної температури. Так м'ясо краще буде м'якше.
4. Змастіть філе міньйон маслом (нейтрального смаку, бажано) з обох сторін.
5. Вугілля мангала перемістіть в одну сторону і поставте решітку.
6. Обжарівайке філе міньйон на грилі протягом 2-5 хвилин з кожного боку. Чим довше час смаження, тим сильніше прожарітся м'ясо.
7. Ні в якому разі не проколюйте стейк виделкою! використовуйте щипці.
8. Готовий філе міньйон викладіть на тарілку і дайте відпочити хвилин 10. Потім поперчіть і подавайте.
9. Філе міньйон на грилі над! Смачного!