Стейк, філе міньйон
(покроковий рецепт з фото)
Усім шанувальникам м'ясних страв хочу порадити обов'язково спробувати повторити в домашніх умовах цей нескладний, вишуканий і апетитний рецепт. В кулінарну скарбничку точно варто додати!
Хочу показати вам, як приготувати стейк філе-міньйон з соусом на основі грибів і червоного вина. Ця страва гідно меню хорошого ресторану, а з покроковим описом процесу його може повторити кожен. Подавати до столу м'ясо можна з абсолютно будь-яким гарніром.
- Філе-міньйон - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка(+ 1 немає. Л.)
- Гриби - 6-8 штук
- Luk salotų - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Червоне вино - 1 Склянка (каберне)
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 щіпка
1. Стейки вимийте, обсушити, дайте м'ясу "відпочити" на столі 15 хвилин. Після посоліть і поперчіть за смаком з двох сторін.
2. На сковороді розігрійте оливкову олію. Викладіть яловичину і смажте по 5 хвилин з кожного боку, а після ще по 2.
3. Тим часом очистіть і подрібніть цибулю з часником.
4. М'ясо зніміть зі сковороди і перекладіть на теплу тарілку. Додайте ще трохи олії і викладіть цибулю, часник, подрібнені гриби.
5. Обсмажте хвилин 5, потім злийте вино, додайте трохи солі і перцю.
6. Томіть соус хвилин 5-8, потім полийте їм м'ясо і відразу ж подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!