Філе міньйон на skovorode
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цієї страви використовують тільки ніжне м'ясо. Блюдо просте, але варто правильно його обсмажити, не перетримати на сковороді. Отже, рецепт, як приготувати філе-міньйон на сковороді.
Використовуйте цілісні перчинки, подрібнивши їх самостійно. Так перець буде духмяний і більш насиченим за смаком. Після обсмажування зробіть соус на основі жиру, який утворився в процесі обсмажування. Блюдо варто подавати гарячим, але не відразу зі сковороди, а через кілька хвилин.
- Філе-міньйон - 4 штуки (кожен по 4, 5-5 см завтовшки)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців горошком - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 1 Склянка
- Віскі або коньяк - 1/3 склянки
1. Вимийте і витріть серветками м'ясо. Посоліть з двох сторін.
2. Суміш перців викладіть в пакетик і подрібніть молотком або качалкою.
3. Дві сторони кожного шматочка м'яса умочіть в суміш перців.
4. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте до нього рослинне.
5. Викладіть м'ясо пряної стороною на розігріту поверхню.
6. Обсмажуйте з кожного боку близько 4 хвилин.
7. Перекладіть м'ясо зі сковороди на тарілку і відразу накрийте фольгою.
8. В цей же час зробіть соус: поверніть сковороду на вогонь і влийте обережно вершки.
9. Влийте алкоголь і варіть соус 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
10. Викладіть м'ясо назад в сковороду до соусу.
11. Перекладіть м'ясо в тарілку і полийте кожен шматочок 1-2 ложками соусу. Подавайте його відразу до столу.